My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Σε τρεις μήνες το έργο στον δήμο

(Βίντεο) Σε τρεις περίπου μήνες θα δοθεί στο Δήμο Κιλκίς η δυνατότητα να παραλάβει το έργο των κερκίδων του Σταδίου Κιλκίς προκειμένου να το ολοκληρώσει.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας χθες Παρασκευή στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για “πονεμένη ιστορία” που ξεκίνησε το 2003 με την ένταξη του έργου, για το οποίο έγιναν στη συνέχεια 12 τροποποιήσεις, με τον αρχικό προϋπολογισμό να είναι στο 1,5 εκατ. ευρώ και να φτάνει τελικά στα 2,5 εκατ.

Πρόκειται για έργο που είχε ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το ένα έτος, αποκάλυψε ο κ. Βασιλειάδης, υποστηρίζοντας ότι η πολυπλοκότητα των παρατάσεων των συμβάσεων απαιτεί τη παρέλευση ενός ακόμα τριμήνου για να γίνει εκκαθάριση και μετά να παραδοθεί στον δήμο.

Απ` τη πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε σε έγγραφο του τέως υφυπουργού αθλητισμού Στ. Κοντονή, σύμφωνα με το οποίο η διακοπή εργασιών στο Στάδιο έγινε λόγω αδυναμίας του Δημοσίου να καταβάλει τις απαιτούμενες 600.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, ο βουλευτής Κιλκίς είπε ότι το Σεπτέμβρη του 2015 υπήρξε έγκριση πίστωσης 300.000 ευρώ για το έργο μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αμέσως μετά ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης γνωστοποίησε στο υπουργείο ότι ο δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τις υπόλοιπες 300.000 που απαιτούνται.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το έργο στο Δήμο Κιλκίς, ενώ προκάλεσε τον υφυπουργό να πάει στον εισαγγελέα αν θεωρεί ότι υπάρχουν έκνομες ενέργειες στη πορεία υλοποίησής του, με τον κ. Βασιλειάδη να δηλώνει “ελπίζουμε να μην φτάσει η ώρα του εισαγγελέα”.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι εντάσσονται και τα έργα κατασκευής γηπέδου αντισφαίρισης στην Αξιούπολη και αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγ. Πέτρου.

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή:

 

Σχολιάστε