My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σε τηλεμαχία για την Αυτοδιοίκηση

Συμμετείχε ο Γ. Γεωργαντάς.

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το «debate» για τις θέσεις των κομμάτων στα αυτοδιοικητικά ζητήματα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε.

AR_4782Εκτός από τον κ. Γεωργαντά, Βουλευτή Κιλκίς, που εκπροσώπησε την Νέα Δημοκρατία, στο «debate» συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Χαρακίδης Κυριάκος – Ποτάμι, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νίκος Σοφιανός– ΚΚΕ και η κα. Συράκου Σταυρούλα – ΛΑΕ.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την Αυτοδιοίκησητονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, όσο και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Συγκεκριμένα:

– Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστήριξε την ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων, την οργάνωση και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό τους και τη διεύρυνση της συμμετοχής τους στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

– Σε σχέση με την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» ανέπτυξε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ προκειμένου να αποφασιστούν οι ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση του «Καλλικράτη» μετά την εμπειρία των πέντε ετών της θέσπισης του.

– Ως προς τη δημοσιονομική αποκέντρωση υποστήριξε την μεταφορά στους Δήμους του φόρου ακινήτων.

– Σχετικά με τον ρόλο των Δήμων στην εξειδίκευση και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2014-2020 δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση της δυνατότητας διαμόρφωσης ενός Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ. Εναλλακτικά η Νέα Δημοκρατία θα μεριμνήσει ώστε οι Διαχειριστικές Αρχές των Τομεακών και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων κατά την εξειδίκευση τους, να προβλέψουν συγκεκριμένα έργα και δράσεις για τους Δήμους.

– Σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται στον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των διατάξεων του νόμου 4269/2014 – τον οποίο αδρανοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση – ο οποίος απλουστεύει τον χωροταξικό σχεδιασμό με απώτερο σκοπό την διευκόλυνση προγραμμάτων για την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Ειδική μέριμνα βέβαια θα πρέπει να δοθεί σε ότι αφορά περιοχές ΝATURA.

– Αναφορικά με την χρηματοδότηση Κοινωνικών Δομών και Προγραμμάτων των Δήμων αναγνώρησε τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων αυτών ειδικά όσων σχετίζονται με παιδιάκαι δήλωσε οτι η Νέα Δημοκρατία θα τα στηρίξει και οτι θα δοθεί αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποίηση τους.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε επίσης την συνεχή και συνεπή στάση της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέφερε οτι ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι η πλήρης αυτονόμηση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς έτσι μόνο μπορεί να βοηθήσει την κεντρική διοίκηση.

Δελτίο τύπου από Γ. Γεωργαντά

Σχολιάστε