My Twitter Feed

7 Ιουνίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Βελόπουλου σε Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή στον συνδυασμό -

Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Επίσκεψη Ρ. Δούρου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Με το βλέμμα στην ακροδεξιά! -

Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Κινητοποίηση ενόψει εκλογών -

Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Διαδρομές τουριστικής ανάπτυξης -

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

“Δούλεψε πάλι η κοπτοραπτική” -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

“Βάϊραλ” οι δηλώσεις για ΕΝΦΙΑ! -

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Σε τελετή στη Κύπρο, ο Δ. Κυριακίδης

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Παύλου Λιασίδη, θεματοφύλακα της λαϊκής ποίησης της νεότερης Κυπριακής λογοτεχνίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λύσης.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητάρη της Λύσης, δωρεά του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος ‘’Φώτος Φωτιάδης’’ πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου στο συνοικισμό Τσακκιλερό όπου βρίσκεται και λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο το προσφυγικό σπίτι του Παύλου Λιασίδη.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε λογοτεχνικό μνημόσυνο με τους προσκεκληθέντες ομιλητές και τους οικείους του σύγχρονου διαλεκτικού ποιητή να ακουμπούν στο προσκυνητάρι της μνήμης του λόγια αγάπης για τον άνθρωπο Λιασίδη και αναγνώρισης του ποιητικού του έργου.

‘’Τιμούμε τον άνθρωπο που πρώτος μας τίμησε, τίμησε τον πολιτισμό μας με τα ποιήματά του ανεβάζοντάς τον πιο ψηλά από εκεί που τον συνάντησε’’ τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Καουρής.

‘’Υπηρέτησε με πάθος τις νόρμες της λογοτεχνικής παράδοσης εκφράζοντας με το πηγαίο ταλέντο του τα πολιτικά και κοινωνικά αιτήματα της εποχής του σε συνθήκες σκληρής φτώχειας,αποικιοκρατίας αλλά και πικρής προσφυγιάς’’ ανέφερε στο χαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Για τον άνθρωπο και τον ποιητή μίλησε ο λογοτέχνης Γιώργος Μολέσκης. Ήταν πολέμιος της κοινωνικής αδικίας και δεν αγωνιζόταν για την υστεροφημία του αλλά για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Οι επιρροές από το λαϊκό περιβάλλον είναι εμφανείς στις ποιητικές του συλλογές 

 Τη συμβολή του Λιασίδη στα Κυπριακά Γράμματα εκθείασαν η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος ‘’Φώτος Φωτιάδης’’ Παύλος Φωτιάδης και τα παιδιά του Χρυστάλλα, Μαργαρίτα και Ηλίας

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα καλλιτεχνών Λύσης (ΣΥΚΑΛΥ) το οποίο έχει μελοποιήσει στίχους του ποιητή.

Την τελετή αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές όλων των κομμάτων της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης  Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Ζύρας, οι Δήμαρχοι Λατσιών Χρίστος Πιτταράς, Λευκονοίκου Ζήνα ΛυσάνδρουΠαναγίδη  Ακανθούς Ελένη Χατζημιχαήλ οι πρώην Δήμαρχοι Λύσης Ανδρέας Ττοφιάς, Συμεών Παστός, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε