My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σε συνέδριο για τις “έξυπνες πόλεις”

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, απηύθυνε χθες Σάββατο ομιλία στο 15ο Συνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΞΗ», με θέμα «ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη Θεματική Ενότητα «Ο Ρόλος των Υποδομών στην ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων», στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές, ο προέδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόρδας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ Αναστάσιος Τζήκας και ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η δημιουργία των έξυπνων πόλεων, με ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες, είναι μια κομβική εξέλιξη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο και την περιφέρεια.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «η ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών και συστημάτων συμβάλλει στην ασφάλεια, την υγεία και την πρόνοια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό αλλά και την άυξηση της αξίας του τουριστικού προιόντος της εκάστοτε πόλης».

Επιπλέον, ο Γ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «οι πόλεις μας και ιδιαίτερα οι μικρότερες, έχουν ανάγκη από έναν οργανωμένο (ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες κάθε μιας) ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο».

Σχολιάστε