My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Σε συγκοινωνιακή απομόνωση οικισμοί του Κιλκίς

Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτής ΚιλκίςΠρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των  οικισμών Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου, εξαιτίας της συγκοινωνιακής τους απομόνωσης, λόγω των ελαχίστων δρομολογίων που διεξάγονται μέσω του ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Αίτημα των κατοίκων είναι, αφού το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν μπορεί  να εξασφαλίσει επαρκή σύνδεση των οικισμών με δικά του δρομολόγια, να συνδεθούν μέσω του ΟΑΣΘ με τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το υφιστάμενο νομικό καθεστώς επιτρέπει σε ΚΤΕΛ όμορων νομών να εκτελούν δρομολόγια μόνο αν η έδρα του δήμου απέχει μέχρι 6 χιλιόμετρα από τον όμορο νομό και εν προκειμένω από το ν. Θεσσαλονίκης. Έτσι, ενώ με τον καποδιστριακό Δήμο Πικρολίμνης  διεξάγονταν δρομολόγια του ΟΑΣΘ  στους παραπάνω οικισμούς, μετά τον «Καλλικράτη» το όριο των 6 χιλιομέτρων είναι απαγορευτικό.

Για το θέμα, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Νικόλαο Σταθόπουλο, απ`τον οποίο ζήτησε “να επιδειχθεί κατανόηση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών που μόνο οφέλη θα έχει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα φορέα του νομού, με την τροποποίηση του σχετικού νομικού καθεστώτος”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε την επιμήκυνση της απόστασης από την έδρα του δήμου σε 20 χιλιόμετρα έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα μρ τον Κιλκισιώτη βουλευτή, ο κ.Σταθόπουλος αποδέχθηκε το βάσιμο του αιτήματος των κατοίκων και απομένει πλέον να εξευρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης για την χιλιομετρική απόσταση.

Σχολιάστε