My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Σεξισμός από στρατ/ιωτική επιτροπή

Με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Ειρήνης Αγαθοπούλου, 35 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φέρνοντας στο φως τις καταγγελίες περί ακραίων σεξιστικών πρακτικών από την Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών σε μαθητές και μαθήτριες κατά τη διάρκεια των υγειονομικών εξετάσεων για να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις καταγγελίες των γονιών των εξεταζόμενων παιδιών, οι τέσσερις στρατιωτικοί γιατροί της επιτροπής, με ακραίες σεξιστικές εκφράσεις αλλά και με την προτροπή τους σε ανάρμοστες πράξεις, προσέβαλαν την αξιοπρέπεια των ανήλικων μαθητών και μαθητριών.

Οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας το περιεχόμενο των καταγγελιών και παραπέμποντας στο σχετικό δημοσίευμα, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον καθώς και αν οι καταγγελλόμενες πρακτικές της εν λόγω στρατιωτικής ιατρικής επιτροπής γίνονται βάσει κάποιων οδηγιών και ιατρικών πρωτοκόλλων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτηση μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/3hXpygo.

Σχολιάστε