My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σεμινάρια σε Κιλκίς και Γουμένισσα

Τη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο Κιλκίς με γνώμονα την προστασία και βελτίωση της υγείας των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής. Το δεύτερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 16-17 Οκτωβρίου.

Με τα δυο διήμερα σεμινάρια, 40 πολίτες του Δήμου Κιλκίς θα εκπαιδευτούν δωρεάν στην παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί για τους επιτυχόντες διεθνής πιστοποίηση BLS από τον ΕRC.

Στη Γουμένισσα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας στη Γουμένισσα, καθώς το ενδιαφέρον ήταν έντονο και καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις.

Θα υλοποιηθούν δυο διήμερα σεμινάρια, στις 13-14 καια 16-17 Οκτώβρη, στο Γυμνάσιο Γουμένισσας, με τα οποία 40 πολίτες του Δήμου Παιονίας θα εκπαιδευτούν δωρεάν στην παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί για τους επιτυχόντες διεθνής πιστοποίηση BLS από τον ΕRC.

Τα σεμινάρια υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «IpA Shield II: Joint actions for the protection and improvement of public health in the Cross Border Area».

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο IpA Shield II, εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» από τo Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτοβάθμιων και προληπτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη διασυνοριακή περιοχή μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων ιατρικών υπηρεσιών και εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων, με έμφαση στην πρόληψη του διαβήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ipashieldii.eu

Σχολιάστε