My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΣΓΚ: Ο κορονοϊός κι οι ελλείψεις

“Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊου ξεγυμνώνει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση  επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου γι’ ακόμα μία φορά το μάρμαρο”.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του για τον κορονοϊό ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς την έχει αναδείξει πολλές φορές όλα τα τελευταία χρόνια, καθότι “η κατάσταση με τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία στο Κιλκίς δεν ήταν οι ιδανικές”.

Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει και τα εξής:

“Οι ελλείψεις  στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης  και  ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

Αυτή την κατάσταση ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, μαζί με εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, την έχει αναδείξει πολλές φορές όλα τα τελευταία χρόνια, όπου οι συνθήκες ήταν πιο «ομαλές». Και τότε η κατάσταση με τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία στο Κιλκίς δεν ήταν οι ιδανικές. Η διαρκής υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, τα κτιριακά προβλήματα, η εμπορευματοποίηση των παροχών υγείας και του φαρμάκου, αποτελούσαν μεγάλα βάρη για το λαό μας όλα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, με την επιδημία του κορωνοϊού, ήρθαν δυστυχώς να επιβεβαιωθούν αυτές τοι τραγικές ελλείψεις.

Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ατομική ευθύνη  και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού.

Ούτε μπορεί, σήμερα, να γίνονται επιλεκτικά εξετάσεις για τον ιό σε ελάχιστες περιπτώσεις, να μην μπορούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού να καλύψουν μαζί με την επιδημία και όλα τα καθημερινά περιστατικά, παρά τις τεράστιες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.”

Σχολιάστε