My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΣΓΚ: Η εκδήλωση για τη Γυναίκα

Σε ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο στο  Σταυροχώρι του Δήμου Κιλκίς, έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου, εκδήλωση με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησε την εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης του, για την 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με θέμα την Εργασία, τη Μητρότητα και τον Ελεύθερο Χρόνο.

Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες του χωριού κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα  εκείνων που έχουν μικρά παιδιά, τα οποία έκλεψαν την παράσταση με τις χωριστές απαγγελίες ποιημάτων αφιερωμένα στη Μητέρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και όσο οι μικροί μας φίλοι εξασκούσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, στην κατασκευή κάρτας, οι παρευρισκόμενοι, γυναίκες και άνδρες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν την ομιλία που είχε κεντρικό θέμα τη Μητρότητα και την ανάγκη οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να βγουν μπροστά στον αγώνα για την κοινωνική προστασία της.

Μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε το γεγονός των μεγάλων ελλείψεων και της ανάγκης ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας πρόνοιας,  της αποκλειστικά δωρεάν πρόσβασης, με απαραίτητες δομές σε ότι αφορά την προστασία της υγείας της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της, συνολικά στο νομό Κιλκίς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας). Ακόμα τονίσθηκαν οι ελλείψεις σε χώρους και κέντρα που θα δίνεται η δυνατότητα να περνούν οι οικογένειες δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους,  χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενώ σημειώθηκε ότι η λογική των χορηγιών και ευεργεσιών που είναι πολύ έντονη στο Κιλκίς, όχι μόνο καλύπτει την ουσία του προβλήματος, αλλά τελικά δεν λύνει και το πρόβλημα της υγείας, της πρόνοιας, του ελεύθερου χρόνου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με τόση θέρμη και χαρά. Τους ευχόμαστε καλή αντάμωση τόσο στις επόμενες εκδηλώσεις μας στο Σταυροχώρι και αλλού… και στους αγώνες που υποσχόμαστε να δώσουμε για να ενταχθεί η γυναίκα του καθημερινού μόχθου στον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό – αντιλαϊκό πλαίσιο, να βγει μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλες τις γυναίκες με τις οικογένειές τους να δώσουν το αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 18/5 στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς στις 6.30 το απόγευμα.

Δελτίο τύπου από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς

Σχολιάστε