My Twitter Feed

21 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΣΓΚ: Αλληλεγγύη στους απολυμένους

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε ψήφισμα αλληλεγγύης “στους δεκάδες απολυμένους του Ομίλου ΑΛΟΥΜΙΛ” αναφέρει τα εξής:

“Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες απολύσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες στην ΑΛΟΥΜΙΛ, στέκεται αλληλέγγυος και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του Νομού για καλύτερη ζωή και σταθερή εργασία, με συλλογικές συμβάσεις.

Την ίδια ώρα που η εταιρεία κομπάζει για τα κέρδη της σε άλλες ανακοινώσεις, αφήνει στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των απολύσεων αφορά γυναίκες.

Οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, τα αυξημένα κόστη στο πετρέλαιο κίνησης και τη διόγκωση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής έχουν οδηγήσει ολόκληρες οικογένειες σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η συνθήκη αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί.

Ιδεολογήματα του στυλ «ο πιο δύσκολος χειμώνας για όλους» και «όποιος δε προσαρμόζεται, πεθαίνει» αποτελούν επικίνδυνες ρητορείες, χωρίς ψήγμα σεβασμού προς την ανθρώπινη ύπαρξη και σαφώς μας βρίσκουν αντίθετες.

Δε συμβιβαζόμαστε με το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και αξιοποιεί η μεγαλοεργοδοσία, που καταδικάζουν τις εργαζόμενες σε εργασιακές σχέσεις- λάστιχο.

Με την οργάνωση, τη μαχητική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της ΕΕ, των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων σε κάθε κλάδο, που στο όνομα της περιβόητης “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” μας καταδικάζουν σε δουλειά και ζωή χωρίς δικαιώματα.

Μονόδρομος για την εργαζόμενη, τη νέα γυναίκα είναι η οργάνωση στο σωματείο, στο χώρο δουλειάς, στο σύλλογο γυναικών της ΟΓΕ στη γειτονιά, η ανυποχώρητη πάλη για μέτρα ουσιαστικής προστασίας και στήριξης της οικογένειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του Κιλκίς, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης, να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του ομίλου και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους και τους απολυμένους του τελευταίου διαστήματος.

Απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης προς όλους και παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Κανένας εφησυχασμός. Καμία αναμονή. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!

  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Να μη γίνει καμία άλλη απόλυση!

  • Αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή συλλογικής σύμβασης!

  • Καμία οικογένεια χωρίς εισόδημα. Κανένας μόνος του απέναντι στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη λίγων και εκλεκτών!”

Σχολιάστε