My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Διεκδικούμε την ψήφο όλων”

(Βίντεο) Στη πρώτη του συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πάτριο έδαφος ως αρχηγός κόμματος, ο Σάββας Τσιτουρίδης παρουσίασε πλευρές των προτάσεων και ιδεών των Ελλήνων Ριζοσπαστών (ΕΛ.ΡΙΖ.) ενόψει των ευρωεκλογών του Μαίου.

Όντας σε μεγάλη φόρμα ο Κιλκισιώτης πρώην υπουργός και μιλώντας ενώπιον δεκάδων φίλων του που παραβρέθηκαν απ` όλο το νομό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στάθηκε στη κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, αντικρούοντας τα λεγόμενα περί “χαλαρής ψήφου” και ζητώντας από τους Κιλκισιώτες να στηρίζουν το νέο εγχείρημα ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού.

“Διεκδικούμε την ψήφο όλων των Ελλήνων και όχι μόνο αυτών που παραδοσιακά ψηφίζουν τη ΝΔ. Χαίρομαι που τη προσπάθειά μας πλαισιώνουν πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα”, τόνισε.

Κάνοντας λόγο για “εναπομείνασα ΝΔ”, αναφέρθηκε σε όσα είπε σε βάρος του ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης, τόσο σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, όσο και σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

“Εάν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι φτιάχτηκα από τη πολιτική ή ότι στερούμαι σοβαρότητας, τότε ας μας πει ποιοι είναι οι κληρονόμοι εδρών και καρεκλών και αν η σοβαρότητα επιτυγχάνεται με ανθρώπους σαν τον Τατσόπουλο και τον Ψαριανό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι ούτε από τη ΝΔ ούτε από κάποιο άλλο κόμμα δέχτηκε πρόταση ή είχε επαφές για να συμετάσχει σε άλλο ευρωψηφοδέλτιο. “Δεν επέτρεψα εγώ να γίνει οποιαδήποτε κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση”, τόνισε.

Περιγράφοντας τη κεντρική στόχευση του κόμματός του σε σχέση με την Ε.Ε. έκανε λόγο για διεκδίκηση της εφαρμογής των κανόνων στους οποίους εδράζεται και για την υπεράσπιση του κοινωνικού μοντέλου που αποτέλεσε διαχρονικά το μεγάλο της επίτευγμα.

Κι όσο την ένταξη των ΕΛΡΙΖ σε κάποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι θα συμπορεύονται με όποιους συμφωνούν ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Ελλάδας. Παράλληλα, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου μεγάλου ευρωπαϊκού κινήματος βασισμένο στις αξίες και στις αρχές των οραματιστών της ευρωπαϊκής ιδέας.

Για τη παραπέρα διαδρομή του κόμματός του μετά τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά από τα όργανά του, συνεκτιμώντας ως βασική παράμετρο το εκλογικό αποτέλεσμα. “Θα εκτιμήσουμε αν θα είμαστε χρήσιμοι στην κυβερνησιμότητα”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του στο λεγόμενο “μακεδονικό”, αφού υπογράμμισε ότι συμφωνία θα έπρεπε να υπάρξει εδώ και 30 χρόνια, υποστήριξε ότι μπορούσε να επιτευχθεί μια καλύτερη κι ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της για τη Συμφωνία των Πρεσπών δίχασε τους Έλληνες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όποιος θα πει ότι θα την ανατρέψει θα είναι ψέμα.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV

Σχολιάστε