My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ρυθμίσεις για “κόκκινα” δάνεια

Αγροτών προς την ΑΤΕ – Ανακοίνωση Γεωργαντά.

ateΣημαντική ελάφρυνση των χρεών τους προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επέρχεται για τους αγρότες της χώρας αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα (κόκκινα) δάνεια, ύστερα από πρωτοβουλία κυβερνητικών βουλευτών, που κυρώθηκε από τη Βουλή σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου”¨αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή  Γ. Γεωργαντά .

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου  Αγροτικής  Ανάπτυξης συμπεριλήφθηκε τροπολογία για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και τις πάσης φύσεως απαιτήσεις της ΑΤΕ από κεφάλαιο, τόκους, τόκους υπερημερίας κα.

georgantas-giorgosΣυγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

– Οι συνολικές απαιτήσεις της Τράπεζας από τους δανειολήπτες αγρότες περιορίζονται στο 120% του αρχικού κεφαλαίου, εφόσον οι ως άνω απαιτήσεις της τράπεζας πριν την ψήφιση του νόμου δεν υπερέβαιναν το 200% του αρχικού κεφαλαίου

– Αν υπερέβαιναν το 200% οι απαιτήσεις της Τράπεζας από τους  αγρότες περιορίζονται πλέον στο διπλάσιο του ληφθέντος κεφαλαίου.

Να σημειωθεί ότι με ειδική διάταξη του ψηφισθέντος νόμου προβλέπεται ρητά ο συνυπολογισμός και όσων ποσών έχουν ήδη καταβληθεί στην τράπεζα . Ο  χρόνος αποπληρωμής ορίζεται σε πέντε έτη  για οφειλές μέχρι το 120%  και επτά  έτη για οφειλές μέχρι το διπλάσιο του κεφαλαίου.

“Στην σημαντική από κάθε άποψη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος συνέταξε και συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ. τη σχετική τροπολογία που εντάχθηκε στο νόμο, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην πρόνοια του νόμου για τον συνυπολογισμό στην τελική οφειλή όσων ποσών καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα από τους αγρότες”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάστε