My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πώληση εντόκων ύψους 875 εκατ.

Εβδομαδιαία ανασκόπηση (29/03-05/03/2015) από την ZOTOS ΑΕΠΕΥ.

zotos-elladaΣτην πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ύψους 875 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, 8 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Σύμφωνα με το Reuters, η επικείμενη δημοπρασία θα αποτελέσει ένα κρίσιμο τεστ για το αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βρει άλλες πηγές για να καλύψει ένα πιθανό κενό της τάξης των 350 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που οι ξένοι επενδυτές αρνηθούν να μετακυλίσουν την έκθεσή τους.

Τον στόχο για συλλογή δημοσίων εσόδων ύψους 11,9 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 φαίνεται να επιτυγχάνει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο τα έσοδα ξεπέρασαν κατά τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ τον στόχο κάτι που σημαίνει, εφόσον επιβεβαιωθεί από τα τελικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, ότι η υστέρηση ύψους ενός δισ. ευρώ που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο δίμηνο στο σκέλος των εσόδων, ουσιαστικά έχει καλυφθεί.Η έκτακτη ρύθμιση «εξπρές» η οποία απέφερε τουλάχιστον 147 εκατ. ευρώ (για τόσα έκανε λόγο η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών) ήταν ένας από τους λόγους υπέρβασης του στόχου.

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είχε στην Ουάσιγκτοντην Κυριακή  ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης με την επικεφαλής του Ταμείου. Την Δευτέρα θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

zotos-eeΣήμα στις αγορές ότι δεν θα βιαστεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά θα επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική έως τον Σεπτέμβριο του 2016, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, έστειλε ο Μάριο Ντράγκι. Η στρατηγική της ΕΚΤ δεν καθορίζεται από την όποια προσωρινή έκπληξη – θετική ή αρνητική – στο μέτωπο του πληθωρισμού, αλλά από τις μεσοπρόθεσμες προοπτικέςκαι οι αποφάσεις λαμβάνονται με ποιοτικά και όχι αποκλειστικά αριθμητικά κριτήρια.

Γερμανικά συνδικάτα και δημόσιο συμφώνησαν σε μία μισθολογική αύξηση άνω του 4% για τους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία θα γίνει σε δύο στάδια. και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ποιοτικά και όχι αποκλειστικά αριθμητικά κριτήρια.  Τα γερμανικά συνδικάτα είδαν τη διαπραγματευτική τους θέση να ενδυναμώνει από τη στιγμή που το IG Metall, το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της χώρας, εξασφάλισε αύξηση μισθών 3,4% μαζί με μία εφάπαξ καταβολή της τάξης των 150 ευρώ για τα 3,7 εκατ. μέλη που εκπροσωπεί.

Ένας νέος κολοσσός, με εκτιμώμενες ετήσιες πωλήσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ, δημιουργήθηκε στην online αγορά πολυτελών αγαθών, καθώς ο ιταλικός online οίκος Yoox προχωρά σε συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Net-a-Porter του ομίλου Richemont.

zotos-usaΜόλις 126.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση. Ο μέσος όρος αύξησης των θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε σε 197 χιλ. από 289 χιλ. το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 1,8 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, για να βοηθήσουν τη χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία, ενέκριναν σήμερα οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Το δάνειο θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, και θα έχει μέγιστη χρονική διάρκεια αποπληρωμής 15 ετών, ανέφερε ανακοίνωση της Ε.Ε.

Την πλήρη άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων εκτός Κύπρου από τη Δευτέρα, δύο χρόνια μετά την επιβολή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2013, όταν έγινε το bail-in των καταθετών στις δύο μεγάλες τράπεζες. Η άρση και των τελευταίων περιορισμών σηματοδοτεί την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό  σύστημα, ενισχύεται η θετική προοπτική για άντληση επενδύσεων σε συνθήκες πλήρους εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας  και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί πως   στο -1,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2015, έναντι -1,4% τον Φεβρουάριο του 2015 και -2,3% τον Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Μείωση παρουσίασε η εξάρτηση της Τράπεζας Κύπρου από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Κέρδη κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να προχωρούν και πάλι σε αγορές μετά τη μεγάλη πτώση που καταγράφηκε στις αρχές της εβδομάδας. Ο δείκτης Nikkei σε εβδομαδιαίο επίπεδο σημείωσε άνοδο 0,8%.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, ξεπερνώντας την ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα τους, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 17.763,24 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,14% στις 4.886,94 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,35% στις 2.066,96 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον ενεργειακό κλάδο να επιβαρύνει το θετικό κλίμα που δημιούργησε η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από τα οποία προέκυψε ότι υπάρχει διάθεση να αυξηθεί το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων εάν οι συνθήκες στην οικονομία το απαιτήσουν.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100  ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 6.833 μονάδες, ο γερμανικός DAX  κατέγραψε πτώση 0,29% στις 11.967 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 5.074 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,18% στις 397,80 μονάδες, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία του κέρδη στο 0,4%.

Με κέρδη τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει τις συναλλαγές σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας μια εβδομάδα (νωρίτερα λόγω του Πάσχα των Καθολικών) χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή του καταλύτη διακυμάνσεων, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,78% στις 771,32 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 0,34%. Το γεγονός οφείλεται στο ότι ούτε αυτή την εβδομάδα δόθηκε λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές επιτείνοντας την αβεβαιότητα στην χρηματιστηριακή αγορά γεγονός το οποίο εκφράστηκε περισσότερο στο τζίρο και λιγότερο στην τάση.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η πτώση του ενεργειακού κλάδου. Πλην του βρετανικού FTSE 100, οι ευρωπαϊκοί δείκτες έλαβαν ώθηση από τον κλάδο υγείας και βιομηχανίας

Το ισχυρό δολάριο, τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία και η πτώση του πετρελαίου, ήταν οι τρεις καταλύτες της σημερινής πτώσης των αμερικανικών δεικτών, οι οποίοι έκλεισαν την τρίτη συνεχόμενη πτωτική τους εβδομάδα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,82% στις 17.749,31 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,44% στις 4.871,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,61% στις 2.053,40 μονάδες.

Με μικρά κέρδη έκλεισε και σήμερα ο χρυσός, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες της εβδομάδας, οι οποίες ήταν της τάξεως του 1%. Νέες απώλειες για το πετρέλαιο, το οποίο αυτήν την εβδομάδα έχασε9,6%.Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του χρυσού έκλεισαν με κέρδη 50 σεντς στα 1.152,40 δολάρια η ουγγιά.Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 4,7%, κλείνοντας στα 44,84 δολάρια.

06-04-2015.4.-page0004

zotos-1

Σχολιάστε