My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πότε η νίκη αποκτά αξία

Του Κώστα Σιωνίδη*


Γενάρης μήνας. Ζητήματα σημαντικά απασχολούν την Πατρίδα μας. Καιροί χλωμοί, δύσκολοι, ανεξερεύνητοι. Το Μακεδονικό και οι Πρέσπες άνοιξαν πληγές που σήμερα φαντάζει δύσκολο το πώς και αν θα κλείσουν. Παράλληλα όμως με τα μεγάλα πολιτικά διλήμματα που μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, άρχισε να μεγαλώνει και το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τώρα που ξεκινούν οι συναντήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, είναι φυσικό να συζητιέται περισσότερο το ποιός είδε ποιόν, και τι είπαν και τι συμμαχίες έγιναν ή θα γίνουν. Θα λέγονται και σωστά και λάθη, έτσι γίνεται άλλωστε όταν προσπαθείς να μαντέψεις ή όταν εύχεσαι κάτι πολύ και θέλεις να το δεις να συμβαίνει . Είναι φυσιολογικό και μέσα στη ζωή. Θα λέγονται δυστυχώς και προσχεδιασμένα ψέματα, γιατί ακόμα δεν έχουν εκλείψει από το δημόσιο βίο όσοι θεωρούν αρετές τη δολοπλοκία και το ψέμα , αρκεί αυτά να εξυπηρετούν τα σχέδια τους. Αυτό αγγίζει τα όρια της εγκληματικής ανευθυνότητας και είναι μία από τις αιτίες που έκαναν τους νέους να σιχαίνονται την πολιτική και τους πολιτικούς.

Με το χάρτη απλωμένο, έτσι που να περιλαμβάνει όλες τις θέσεις, το σύνολο των απόψεων, και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχωρούμε σίγουροι, αταλάντευτοι, απερίσπαστοι για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Το όραμα της παράταξης μας «Παιονία της Προόδου» δεν είναι ξένο. Στην προηγούμενη πενταετία που οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, έχει σφυρηλατηθεί, μέσα από την αδιάλειπτη παρουσία μας και τις τοποθετήσεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου και την προβολή των όποιων περιστατικών και θεμάτων από τα μέσα ενημέρωσης. Κάποιοι φίλοι μας το διάστημα αυτό παρασυρόμενοι από το ενδιαφέρον τους για το συνδυασμό, ζητούσαν ο αντιπολιτευτικός μας λόγος να είναι πιο οξύς. Εμείς φίλοι μου, ακολουθήσαμε σταθερά τις αρχές μας και επιδιώξαμε να είμαστε χρήσιμοι με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

Είμαστε προσηλωμένοι στις ουσιώδεις, θεμελιώδεις αλλά και αδιαπραγμάτευτες αρχές της παράταξής μας για τα βασικά και θεμελιώδη θέματα στην χάραξη της πολιτικής μας που αποτυπώνονται στις παρακάτω γραμμές:

  • διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης, σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης.
  • ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενής τομέας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις), διασφάλιση πλεονεκτημάτων για την παλιννόστηση του ανθρώπινου κεφαλαίου.
  • προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βιώσιμη και ισόρροπη διαχείριση των πόρων του, όπως το νερό (πηγές, ποτάμια, λίμνες, καταρράκτες), το πράσινο, η καλή χρήση του εδάφους και ανάπτυξη των υποδομών υγείας.
  • στήριξη και ανάπτυξη της παιδείας, προστασία των νέων, σεβασμός και διαφύλαξη της παράδοσης, των ιστορικών καταβολών και της θρησκευτικής νόησης των πολιτών.
  • προστασία των δικαιωμάτων των ευαίσθητων κοινωνικών τάξεων (γερόντων, ατόμων με προβλήματα υγείας, δημοτών με οικονομική δυσπραγία).

Επικοινωνούμε με ανθρώπους της εργασίας και της προκοπής που ασπάζονται τις αρχές μας και τους προσκαλούμε να πουν τις ιδέες τους και να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου για την νέα δημοτική περίοδο. Προσαρμοζόμαστε στα σημερινά οικονομικά δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση εξωγενών παραγόντων όπως για παράδειγμα το προσφυγικό.

Θέλουμε ο δήμος μας να βρει τον βηματισμό του. Προχωράμε με όραμα, σταθερό σχέδιο, ηθικούς κανόνες και συνεννόηση. Συνεργαζόμαστε με όσους θέλουν να προσφέρουν και συμμερίζονται τις αρχές που χαρακτηρίζουν τη δημοτική μας παράταξη έχοντας βάλει οριστικά στο περιθώριο τα ψευδοδιλήμματα του παρελθόντος.

Η Παιονία μας χρειάζεται όλους. Εμείς δεν βλέπουμε με αντιπαλότητα όσους προσεγγίζουν ή συνεργάζονται με άλλους συνδυασμούς. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας.

Απέναντι μας είναι μόνο οι πολιτικάντηδες με τις ηχηρές ιδέες, τις συκοφαντικές γλώσσες και τη μηδενική συνεισφορά στον τόπο. Αυτούς η Παιονία που ονειρευόμαστε, δεν τους χρειάζεται.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία για την επικράτηση των ιδεών μας, γνωρίζοντας ότι η νίκη αποκτά αξία όταν κρατάμε ακέραιες τις αρχές , την αξιοπιστία και την ανθρωπιά μας.

*Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Σχολιάστε