My Twitter Feed

30 Νοεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τη πρώτη νίκη του σημείωσε ο ΓΑΣΚ -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

7ήμερη αποχή των δικηγόρων -

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2023

Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα -

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2023

Κάλεσμα σε επόμενους μειοδότες -

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2023

Αποχώρησε και η Αγαθοπούλου -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

ΚΚΕ: Σύσκεψη για τη Παλαιστίνη -

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2023

“Πόλεμος” απ` τη παρουσία της 71ης σε Θεσσαλονίκη

Το θέμα της παρουσίας της 71ης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στο Κιλκίςσε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, προκάλεσε την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση.

Σχετικά, το onalert.gr αναφέρει:

Ο  υπεύθυνος Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, μίλησε για επικίνδυο παιχνίδι με τους θεσμούς και από την άλλη η Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ με μια γραπτή δήλωση ,υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει διευκρινήσει το ζήτημα και δεν υπάρχει θέμα.

Βέβαια κυβερνητική διευκρίνηση δεν υπάρχει επισήμως. Υπάρχει μόνο η δήλωση του Επίλαρχου Ι.Σηφάκη, εκπροσώπου του ΓΕΣ, η οποία δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία απάντηση που είχε δώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Δια διαρροών και όχι επισήμως το ΥΕΘΑ υποστηρίζει ότι υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον κ.Δρίτσα την περασμένη Τρίτη και του δόθηκαν εξηγήσεις για τη παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη. Όμως από τις πολλές φωτογραφίες που δημοσίευσε και το Onalert, προκύπτουν τα εξής:

•το στρατιωτικό προσωπικό που μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν απλοί στρατιώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν ασφαλώς με άνεση να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Όλοι ήταν προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων και βέβαια ενεργή συμμετοχή είχε και η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που τώρα τελευταία …πάει μ΄ όλα.

•το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για την “απόδοση τιμών” όπως έλεγαν στερεότυπα, αλλά είχε λάβει θέσεις σε σημεία της πόλης ,μαζί με αστυνομικές δυνάμεις.

Η πολιτική σύγκρουση για το θέμα πάντως μόλις ξεκίνησε με την δήλωση Δρίτσα στην οποία αναφέρει:

«Στις 26/10/2012 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κάλεσε έγκαιρα την Κυβέρνηση να ακυρώσει την ακόμα τότε σχεδιαζόμενη ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρκέστηκε σε ασαφείς και θολές διαψεύσεις.
Ωστόσο, η αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, σε χώρους τόσο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, όσο και σε άλλα σημεία, διέψευσε κάθε προσχηματική δικαιολογία και επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις ανησυχίες μας.
Η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες αποτελεί επιλογή η οποία δεν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, που – αν μη τι άλλο – γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους,
Παρόμοιες αποφάσεις και διαταγές δεν βρίσκουν κανένα σοβαρό έρεισμα σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου και σε κανέναν στρατιωτικό κανονισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στηρίζει την αποστολή και την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά στέκεται αμετακίνητα απέναντι σε κάθε ανεύθυνη επιλογή, που διακινδυνεύει το να φέρει τον ελληνικό στρατό σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν φορέα υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Και για τίποτε άλλο !!
Καλούμε την κυβέρνηση να συνέλθει. Να σεβαστεί τη νομιμότητα και να βρει τη γενναιότητα να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για υπεράσπιση της δημοκρατικής ευθύνης, ακόμα και εάν αυτή την φορά χρειαστεί να διαψεύσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Από την Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, επανέρχεται διαρκώς σ’ ένα θέμα το οποίο έχει απαντηθεί και διευκρινιστεί πλήρως από την Κυβέρνηση, σχετικά με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη».

Φωτό: zeidoron.gr

 

Σχόλια
One Response to ““Πόλεμος” απ` τη παρουσία της 71ης σε Θεσσαλονίκη”
Σχολιάστε