My Twitter Feed

6 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Πως κύλησαν οι εκλογές

ekloges-2014Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε την Κυριακη ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί  και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Φέτος, η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει αργότερα σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υποψηφίων. Κατεγγελίες για τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών. 

Στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προχώρησαν υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες

«Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής ΜακεδονίαςΑπόστολος Τζιτζικώστας, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στο Δέλτα Θεσσαλονίκης, στο οποίο ψήφισε. «Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» και  «για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», ανέφερε.

Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιάννης Ιωαννίδης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. «Να ψηφίσει όποιον θέλει, αλλά το πρωτεύων είναι να έρθει και να ψηφίσει για να μην αφήνουμε αυτά που θέλουμε να φέρουμε σε άλλους», σημείωσε.

Την εμπιστοσύνη του στο «φιλότιμο» των Μακεδόνων και την κρίση των δημοκρατικών πολιτών, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ πρόσθεσε πως ξεκινά μια αλλαγή στον ορίζοντα η οποία θα επισφραγιστεί την επόμενη Κυριακή. Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, χαρακτήρισε αντισυνταγματική και παράνομη την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών «για να εμποδιστεί ένα υποδειγματικό δημοψήφισμα». Το ότι είναι άτυπο πρόσθεσε, δεν αφορά τους διοργανωτές αλλά «το έλλειμμα της κυβέρνησης».

Με την ψήφο μας σήμερα, «στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής» δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 1ο ημερήσιο Γυμνάσιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ, λέγοντας πως πρέπει να μείνει το νερό της Θεσσαλονίκης δημόσιο αγαθό.

«Το σύστημα του χτες, της ιδιοτέλειας και των μνημονιακών πολιτικών θα πάρουν την απάντησή τους μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών», επεσήμενε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 475o εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα για το νερό, δήλωσε πως η παράταξή του, θα πει όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και θα ανοίξει νέους δρόμους «για μια αειφόρο, εναλλακτική και κοινωνικά αλληλέγγυα προοπτική».

Μικροπροβλήματα 

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν το πρωί κατά την εκλογική διαδικασία στη Βόρεια Ελλάδα. Σε εκλογικό τμήματα της Πέλλας δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και τους παραλάβει από το σπίτι τους περιπολικό.

Στη Θεσσαλονίκη πληροφορίες κάνουν λόγο για κρούσμα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας στην περιοχή του Δενδροποτάμου, με μέλη της παράταξης του νυν δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου να «καθοδηγούν»  τους ψηφοφόρους κατά την είσοδο τους στο εκλογικό κέντρο. Στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας ενώ είναι πιθανό να γίνει ένσταση προς τις αρμόδιες αρχές για την διεξαγωγή των εκλογών, σύμφωνα με το alterthess.gr

tvxs.gr

Σχολιάστε