My Twitter Feed

21 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Το νερό υπό δημόσιο έλεγχο” -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Όχι στο έγκλημα με το νερό -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Εκδήλωση Φραγγίδη με γυναίκες -

Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Παιονία: 24ωρη απεργία για το νερό -

Κυριακή, 19 Μαρτίου, 2023

“Αντίο” Κυριακίδη σε …Κυριακίδη -

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2023

Στέρεψαν τα δάκρυα, έγιναν οργή! -

Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2023

Συναντήσεις φορέων για LEADER -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Ετοιμάζονται για επένδυση 216 εκ. -

Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2023

Πωλείται ελπίς

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Στην υπόθεση της πανδημίας η κυβέρνηση παίζει την πολιτική της επιβίωση.

Κι αυτό γιατί οι πάντες πλέον έχουν αντιληφθεί τις εγκληματικές ευθύνες μιας… ανέμελης κυβέρνησης που παρέδωσε τη χώρα στην αρρώστια και τον θάνατο.

Πρώτα γιατί ανοίγοντας τα σύνορα το καλοκαίρι εισήγαγε τον ιό κατά χιλιάδες σε μια χώρα, η οποία πειθαρχώντας στα μέτρα του πρώτου κύματος, είχε καταφέρει να μηδενίσει τα κρούσματα.

Δεύτερον γιατί με την αδράνεια που επέδειξε στη συνέχεια δεν κατάφερε να εμποδίσει τον ιό να εξαπλωθεί στον πληθυσμό.

Και τρίτο γιατί δεν θωράκισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας με κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό.

Το γεγονός και μόνο ότι η κατακόρυφη αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων του ιού και των καθημερινών θανάτων δεν ακολουθήθηκε από ανάλογη αύξηση όσων περιθάλπονται σε ΜΕΘ, είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη μάχη με την πανδημία, χωρίς να υπάρχει γι’ αυτούς η ευκαιρία της διασωλήνωσης.

Η οποία διασωλήνωση δεν σκοτώνει, βέβαια, έναν στους δύο, όπως τραγικά προσπάθησε να διαστρεβλώσει ο υπουργός Γεραπετρίτης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά αντίθετα, σώζει έναν στους δύο που φτάνουν μέχρι τη ΜΕΘ και καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι.

Η κυβέρνηση λοιπόν, μετά τις εγκληματικές της ευθύνες, προσπαθεί να σωθεί πολιτικά, επενδύοντας στο εμβόλιο.

Ακούγοντας τους κυβερνητικούς και τα τηλεοπτικά κανάλια, σου δίνεται η εντύπωση ότι τα εκατομμύρια εμβόλια που θα έρθουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα δώσουν ένα οριστικό τέλος στη μεγάλη απειλή.

Η εντύπωση που δημιουργούν είναι ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αμέσως, θα γίνονται κατά χιλιάδες και πολύ σύντομα, σε 1-2 μήνες το πολύ, θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι.

Δίνονται μάλιστα και τηλέφωνα επικοινωνίας, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και καθυστέρηση.

Τώρα λοιπόν επαληθεύεται και η προφητεία Πέτσα, ο οποίος από το Σεπτέμβρη ακόμη είχε αντιληφθεί τη μεγάλη ευκαιρία των εμβολιασμών και γι’ αυτό και είχε πει ότι η επένδυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο εξοπλισμός περισσότερων ΜΕΘ που επιμόνως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν πεταμένα λεφτά.

Αφού τα εκατομμύρια εμβόλια που έρχονται τα Χριστούγεννα θα λύσουν όλα τα προβλήματα και η χώρα θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Ξεκίνησαν λοιπόν την καμπάνια με το αισιόδοξο όνομα «Ελευθερία», υποσχόμενοι κατ’ αρχήν 1,500,000 εμβόλια σαν πρώτη δόση και 6,000,000 εμβολιασμούς μέχρι τέλος Μαρτίου.

Μόνο που η «Ελευθερία» την οποία επικαλούνται, μάλλον στη δική τους απελπισμένη προσπάθεια απελευθέρωσης από τις ευθύνες που τους βαραίνουν αντιστοιχεί…

Καθώς μετά την πρώτη έκρηξη αισιοδοξίας, άρχισαν να προσγειώνονται στην πραγματικότητα, η οποία είναι ολίγον διαφορετική από αυτήν που προσπαθούν να παρουσιάσουν στον κόσμο για να τον κάνουν να στρέψει την προσοχή από τις καθημερινές εκατόμβες των θανάτων.

Έτσι τα 1,500,000 εκατομμύρια εμβόλια που θα έρχονταν ως πρώτη δόση σιγά σιγά συρρικνώθηκαν και έγιναν μόλις 429,000 δόσεις που περιμένουμε να έρθουν στη χώρα μέχρι τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με την κεντρική Ευρωπαϊκή συμφωνία.

Στη συνέχεια, σε αυτές θα προστεθούν και άλλες 333,450 δόσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Συνολικά, μέχρι τέλος Μαρτίου, αντί για 6 εκατομμύρια δόσεις για τις οποίες θριαμβολογούσαν αρχικά, θα έχουμε παραλάβει από την Pfeizer/BioNTech μόλις 1,265,550 δόσεις, το 1/5 δηλαδή όσων υπόσχονταν.

Και βέβαια ευελπιστούμε εντωμεταξύ να έχουν πάρει έγκριση και τα εμβόλια των εταιρειών Moderna και AstraZeneca, αν και η ενίσχυση με αυτά δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την εικόνα.

Σύμφωνα με την οποία μέχρι τέλος Μαρτίου, ούτε ένα εκατομμύριο Έλληνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί συνολικά.

Που σημαίνει ότι 9 στους 10 άνθρωποι στη χώρα μας, όσοι δηλαδή δεν ανήκουμε στις κατηγορίες των υγειονομικών και των υπερηλίκων, θα βγάλουμε το χειμώνα χωρίς εμβόλιο.

Επειδή λοιπόν τα ελληνικά ΜΜΕ το μόνο που δεν λένε είναι ότι ο… Μωυσής ανακάλυψε το εμβόλιο, αναγκάζεται κανείς για να μάθει την αλήθεια να ανατρέξει σε διεθνή δημοσιεύματα. Τα οποία, ακόμη, δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εκεί λοιπόν διαπιστώνεται ότι σύμφωνα με το Intelligence Unit του Economist, η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που θα έχουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων στη διάθεσή τους μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022.

Κι αυτό γιατί οι πλούσιες χώρες, αντί να θριαμβολογούν και να πωλούν ελπίδα στους κατοίκους τους, έκαναν εγκαίρως συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες και έχουν ήδη εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους μεγάλες ποσότητες εμβολίων, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες παραγωγής και μεταφοράς τους στους τόπους διανομής.

Έτσι, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που θα εφοδιαστούν τη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων μεταξύ φθινοπώρου 2021 και άνοιξης 2022.

Που σημαίνει ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ο επόμενος χειμώνας θα είναι ένας χειμώνας όπου θα… χορεύουμε με τον κίνδυνο του κορωνοϊού και των όποιων εντωμεταξύ μεταλλάξεών του.

Θα έχουμε όμως τη χαρά ότι ο πρωθυπουργός και η υπέρκομψη σύζυγός του, θα έχουν εμβολιαστεί από τους πρώτους…

Άσφαιρο λοιπόν και χωρίς καμία ανταπόκριση στην αλήθεια το εμπόριο ελπίδας που η κυβέρνηση προπαγανδίζει μέσω των ΜΜΕ.

Τόσο για τις δικές μας ελπίδες να εμβολιαστούμε γρήγορα, όσο όμως και για τη δική τους απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν πολιτικά, εν μέσω 4,200 απωλειών συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα…

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε