My Twitter Feed

4 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποια σχολεία θα έχουν γεύματα -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά στη λίμνη Δοϊράνη -

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Πυρ, Καϊλή και θάλασσα –

– Η θρακιώτικη εκδοχή.

Του Θανάση Βαφειάδη.


Στο πυρ το εξώτερον, λοιπόν, η γυνή που τα ‘κανε θάλασσα ή στην θρακιώτικη διάλεκτο που «γκουντρουγκίλτσι και τσιτσαλίσκι» (έπεσε και τσακίστηκε). Κι αντί να αρμενίζει στα πέλαγα με το κότερο θα βρεθεί οσονούπω στη μπουζού, χωρίς τα χρυσαφικά της, που σίγουρα δεν είναι φο-μπιζού σαν αυτά που φοράει το πόπολο, το οποίο εκπροσωπεί στους θεσμούς. Έτσι, «το έχουμε και κότερο πάμε μια βόλτα» δεν θα ακουστεί από τα χείλη του Ιταλού του κακομοίρη που είχε γεμίσει το σπίτι τους με τα λεφτά του εμίρη, για τα οποία βεβαίως – βεβαίως αυτό το ζλαπ’ η σύντροφος του η ευρωβουλεύτρια δεν είχε την παραμικρή ιδέα! Τέτοιες σασκινιές με τα καντάρια λέει ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας, που δεν ηπάτησε αλλά την ηπάτησαν, αλλά αυτό το σκλί το μαύρου, ο Βέλγος εισαγγελέας, πεισμάνιψι και θέλει να του στειλ’ του κουρίτς σα παϊβανουμένου γαδούρ’ στην ψειρού να ντγανίζ αέρα.

Τώρα θα μου πείτε τι μύγα με τσίμπησε κι άρχισα τα θρακιώτικα, που δεν τα κατέχω και καλά; Μα εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία της υπόθεσης και όχι στην απληστία, την αλαζονεία και τα άλλα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, μηδέ της λαγνείας εξαιρουμένης, που της φορτώνουν της Εύας, που είχε τσερνιάσει το χέρι της να μετράει και να σακουλιάζει τα πενηντάευρα απ’ τον παράδεισο των εργασιακών δικαιωμάτων του Κατάρ και τώρα μας έχει φλομώσει στα πατ΄λιδίσια ψέματα.

Διότι η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ευρωβουλεύτρια έχει, όπως ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί, νουνό καταγόμενο από χωριό του Κιλκίς και μάλιστα χωριό θρακιώτικο. Και επειδή οι Θρακιώτες είναι νοικοκύρηδες όλο και θα τη συμβούλεψε ο πνευματικός της πατέρας να έχει κανένα ψιλό στο σπίτι για ώρα ανάγκης, αλλά αυτή το παράκανε. Άσε που δεν της είπε κι ο μπαμπάς της, πρώην υπάλληλος κι αυτός στο Κιλκίς, «μην τ’ ακουμπάς το ξηρό σ’ στου βρώμικου το χρήμα μαρί» γιατί κι αυτός καταπώς φαίνεται του ιδίου φυράματος ήταν. Κάτι ξέρουν στα χωριά και ρωτάνε «τίνος πεδούδ είσι συ;»

Ούτως εχόντων των πραγμάτων το πάρτι έλαβε τέλος για την φέρελπι πολιτικό που κόντεψε να πατλαΐσει από την πολύ μάσα και να χαλάσει η καλλίγραμμη σιλουέτα της, η οποία ήταν και ο μόνος προφανής λόγος για τον οποίο ψηφίστηκε.

Ε τώρα φταίει μόνο αυτή που γέμισ’ ο τόπους μπάμπαλα (σκουπίδια); Οι 140.000 που την ψηφίσανε ουδεμίαν ευθύνην φέρουν;

Αν θέλουν οι ψηφοφόροι να συνεχίσουν να εμπιστεύονται αυτούς που γλέπουν και θιαμάζουν στην τελεόραση, γκίτινες – γκίτινες το παένουν να καταλήξουν σαν εκείνους τους δυο θαμώνες του καφενείου των Καστανιών που πήγαν να παίξουν τάβλι και παράγγειλαν μια πορτοκαλάδα με δυο ποτήρια. Κι ο καφετζής, για να τους περιπαίξει, τους έφερε και τρίτο ποτήρι για να κεράσουν όποιον καθίσει στο τραπέζι για να τους παρακολουθεί. Εκείνοι, βέβαια, το έκαναν από τη γνωστή «νοικοκυροσύνη» που χαρακτηρίζει τους Θρακιώτες. Αυτοί θα το κάνουν γιατί σε λίγο θα ζουν με τα επιδόματα τα οποία, όπως έλεγε η περί ης ο λόγος κυρία, είναι μόνο για τους ανίκανους και τους τεμπέληδες.

Ανάρτηση στο facebook

Σχολιάστε