My Twitter Feed

24 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με βιτριόλι εναντίον μητροπολιτών! -

Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Τονικίδης: Χάος στα τελωνεία -

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης -

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ιός: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία -

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

“Πλήγμα σε τουρισμό – εξαγωγές” -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οι αντιεμβολιαστές του 1913 -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το 1913 με το βλέμμα των παιδιών -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Πρώτες σκηνές στην Ειδομένη

Στήνονται για τους πρόσφυγες ενόψει χειμώνα.

Με στόχο να προλάβει τις πρώτες βροχοπτώσεις και τον χειμώνα, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έστησε σήμερα Τετάρτη την πρώτη σκηνή στη μεθοριακή γραμμή, στην Ειδομένη, χωρητικότητας 140 ατόμων, προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο από τις καιρικές συνθήκες πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί αναμένοντας να εισέλθουν στην ΠΓΔΜ.

eidomeni-prosfyges-skini“Η Ύπατη Αρμοστεία, σε συνεργασία με ειδικούς, κατάρτισε τοπογραφικό πλάνο για τις ανάγκες που προκύπτουν και πριν από λίγο, ολοκληρώσαμε το στήσιμο της σκηνής μας” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, συμπληρώνοντας ότι προηγήθηκαν κάποια αντιπλημμυρικά έργα και στρώσιμο του εδάφους με χαλίκι.

Εξ` άλλου, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), θα στήσει άλλες δύο σκηνές μέχρι την άλλη βδομάδα. “Θα είναι και οι δύο, χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων, ενώ θα τοποθετήσουμε και χημικές τουαλέτες, όπως και ξύλινους πάγκους” εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Δανιήλ Εσδράς.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, θα στηθούν συνολικά έξι σκηνές από ΜΚΟ, θα τοποθετηθούν 60 χημικές τουαλέτες και θα εγκατασταθεί κινητή μονάδα περίθαλψης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

“Οσον αφορά τα σκουπίδια,σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Φίλιππο Τσαλίδη, προχωρήσαμε στην ανάθεση του έργου αποκομιδής σε εργολάβο, ο οποίος θα βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή” διευκρίνισε.

Αυτοψία στον χώρο έκανε και κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που κατέγραψε τις ανάγκες των προσφύγων ώστε να τεκμηριώσει τις εισηγήσεις της προς τη Διεθνή Ομοσπονδία, τόσο για το ύψος της απαιτούμενης οικονομικής ενίσχυσης όσο και για την οργάνωση των κλιμακίων εθελοντών.

“Μέσω του προγράμματος έκτακτης ανάγκης, που κάλυψε την πεντάμηνη χρονική περίοδο, από τον Μάιο έως το Σεπτέμβριο, λάβαμε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου περίπου 300.000 ελβετικά φράγκα και μπορέσαμε να διανείμουμε 10.000 πακέτα στις ευπαθείς ομάδες μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Με τη νέα χρηματοδότηση που ζήτησε ο Οργανισμός, όπως εξήγησε ο κ. Αυγερινός, θα δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να καλύψει επιπλέον 45.000 μετανάστες, μέσω της διανομής, φαγητού, νερού και ειδών προσωπικής υγιεινής.

“Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια ευρώ, θα διατεθεί επίσης σε παροχή έκτακτης υγειονομικής περίθαλψης, σε υπηρεσίες επανασύνδεσης οικογενειών και σε δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης” είπε ο κ. Αυγερινός.

Σχολιάστε