My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Προκηρύχτηκαν εκλογές στο ΕΕΚ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

«Πρώτα παρεμβάσεις, μετά διόδια»

«Δεν δύναται νομικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβληθεί τέλος διοδίων σε δρόμο ο οποίος δεν πληροί τις προδιαγραφές», τονίζει ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης για τη ΠΑΘΕ, κάνοντας λόγο για ένα υπέρογκο και μη ανταποδοτικό χαράτσι που επιβάλλεται από την κυβέρνηση προς τους δημότες του Δήμου Παιονίας «για ένα δρόμο καρμανιόλα στον οποίο θρηνούμε συνεχώς θύματα».

Σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, τον πρόεδρο ΠΕΔ, τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τους βουλευτές Κιλκίς και Β’ Θεσσαλονίκης, και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, από τους οποίους ζητά την αρωγή τους, ο κ. Γκουντενούδης υπογραμμίζει ότι η τοπική κοινωνία δεν θα δεχθεί τη λειτουργία σταθμού διοδίων και ειδικά πλευρικών διοδίων χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Καθώς γνωρίζετε κι εσείς το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου είναι το μοναδικό στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του αλλά και της συσκότισης που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8.000.000 ανθρώπους από και προς το εξωτερικό. Η κίνηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη αλλά και βεβαρημένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Την δε χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης, η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Εμείς ως δημοτική αρχή Παιονίας, έχουμε επισημάνει πολλάκις, την ανάγκη να επισκευασθεί το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδικής αρτηρίας καθώς η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη στα γραφεία της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», απλά χρειάζεται επικαιροποίηση και απομένει η εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων. Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία ή την αβελτηρία της κρατικής μηχανής στην κύρια είσοδο της χώρας!

Ήδη από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους είχαμε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για το θέμα του σταθμού διοδίων στους Ευζώνους.

Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας την οποία και σας επισυνάπτουμε, σας επισημάναμε ότι δεν δύναται νομικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβληθεί τέλος διοδίων σε δρόμο ο οποίος δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Όμως, η κυβέρνηση με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών (ΔΝΣγ/οικ35897/ΦΝ393), που δημοσιεύθηκε την 29/5/2017, ενεργοποιεί λειτουργία ΚΑΙ πλευρικών διοδίων το αργότερο μέχρι 1 Νοεμβρίου 2017!

Με την άδικη αυτή απόφαση επιβάλλεται από την κυβέρνηση ένα υπέρογκο και μη ανταποδοτικό χαράτσι προς τους δημότες του Δήμου Παιονίας για ένα δρόμο καρμανιόλα στον οποίο θρηνούμε συνεχώς θύματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εν λόγω τμήμα της ΠΑΘΕ από τα Μάλγαρα μέχρι και το μεθοριακό σταθμό Ευζώνων είναι μήκους περίπου 64 χλμ και από αυτά τα 33 είναι εντός της περιοχής ευθύνης του Δήμου Παιονίας, τα υπόλοιπα είναι στο νομό Θεσσαλονίκης. Συνεπώς το θέμα μας αφορά όλους.

Με την συγκεκριμένη απόφαση για τα πλευρικά διόδια, θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν δρομολογείται η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά απομακρύνεται η προοπτική αυτή και παράλληλα διασφαλίζεται μονάχα ο παραχωρησιούχος του έργου.

Κι όλα αυτά κοροϊδεύοντας τους πολίτες και τις αρχές του τόπου, καθώς μας είχανε διαβεβαιώσει ότι δεν θα λειτουργούσαν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων παρά μόνο ο μετωπικός των Ευζώνων.

Έχει ήδη γίνει και από μέρους μας πρόταση για πλευρικά διόδια στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στην έξοδο προς ΠΑΘΕ στο ύψος των Ευζώνων καθώς τα διόδια στο πλευρικό σταθμό του κόμβου Πολυκάστρου θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα για την ήδη χειμαζόμενη τοπική αγορά.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο τη λειτουργία σταθμού διοδίων και ειδικά πλευρικών διοδίων χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Ο Δήμος Παιονίας εκφράζοντας όλη αυτή την δίκαιη αγανάκτηση έχει ήδη προβεί στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για όλους τους ανωτέρω λόγους.

Διά της παρούσης ανοιχτής επιστολής σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στις προσπάθειες μας ώστε να διατρανώσουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.»

Σχολιάστε