My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον τουρισμό

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ «Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020», κατατέθηκε από τον υπεύθυνο Τομέα Τουρισμού Γιώργο Φραγγίδη, το γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υπεύθυνο Τομέα Εργασίας Γιώργο Μουλκιώτη, προς τους υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας.

Η πρόταση αφορά 3 εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν 7 εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρονται τα εξής:

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεπάγονται σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία και επιτάσσουν άμεση ενεργοποίηση για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη στήριξη της εργασίας, ώστε το αντίκτυπο να μην είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας και ιδιαίτερα το πιο ευάλωτο κομμάτι της.

Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός και οι συναφείς κλάδοι που τροφοδοτούνται από αυτόν, δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα και χρήζουν ολιστικού προγράμματος στήριξης. Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους το 2020 που ενσωματώνει και τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, με πολλαπλασιασμό των δικαιούχων και ωφελούμενων.

Πιο συγκεκριμένα προτείνει:

Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020, για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, με διάστημα υλοποίησης από 1η Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και ενεργοποιεί 7 εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα παρέχει, πέντε (5) διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης, με πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 750 εκατ. Ευρώ στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους μικρά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού της εργατικής και αγροτικής εστίας.

Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται:

α) 1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι,

β) 800 χιλιάδες συνταξιούχοι,

γ) 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες,

δ) 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και

ε) 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Στα κρίσιμα θέματα της χώρας, το Κίνημα Αλλαγής δίνει διαχρονικά το παρόν, με θέσεις και προτάσεις, μακριά από μικροπολιτική και στείρα αντιπολίτευση.

Η πρόταση για τον εσωτερικό τουρισμό έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας πολιτικές επιδότησης της δραστηριότητας και της εργασίας και όχι της ανεργίας και των αποζημιώσεων που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων ή να απωλέσει από τα έσοδα το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Γιώργος Φραγγίδης κατέθεσε στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη το Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση, ενώ έχει κατατεθεί επίσης το Πρόγραμμα Επιδότησης της Απασχόλησης με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την τόνωση της απασχόλησης.”

Το κείμενο της ερώτησης

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στην Ελλάδα και στον κόσμο για την αντιμετώπιση της, επιτάσσουν άμεσες αποφάσεις για ενεργητικές πολιτικές οικονομικής δραστηριοποίησης και στήριξης της εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με το μικρότερο κοινωνικό κόστος για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους.

Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και της οικονομίας γενικότερα και η ενεργοποίηση των θέσεων εργασίας δεν διατάσσεται, όπως συνέβη με το κλείσιμο των επιχειρήσεων αλλά απαιτείται σχέδιο και προγράμματα επανεκκίνησης για όλους τους τομείς που επλήγησαν.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός και όλες οι δραστηριότητες γύρω από αυτόν είναι η πλέον πληττόμενοι τομείς χρειάζεται άμεσα ένα ενεργητικό πρόγραμμα στήριξης τους.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη για την επιδότηση εργασίας και για την αναβάθμιση και λειτουργική ενοποίηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού με πολλαπλασιασμό των δικαιούχων και ωφελούμενων και

Επειδή μέχρι σήμερα διαπιστώνεται πλήρης αδράνεια από την κυβέρνηση για ενεργοποίηση θέσεων εργασίας, καταθέτουμε την συγκεκριμένη πρόταση για ένα Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους με διάστημα υλοποίησης από 1 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου (με εξαίρεση ίσως του διαστήματος από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου).

Με το πρόγραμμα να παρέχει πέντε (5) διανυκτερεύσεις ανά ωφελούμενο, ημιδιατροφή και έξοδα μετακίνησης και πλαφόν ανά ωφελούμενο 250 ευρώ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στα 750 εκατ. Ευρώ στα οποία συνυπολογίζονται και τα ποσά που ήδη προβλέπονται για τα επιμέρους προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος προτείνουμε να είναι:

α)1εκ. 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι,

β) 800 χιλιάδες συνταξιούχοι,

γ) 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες,

δ) 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και

ε) 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Τα τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενοι του Προγράμματος Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 αντιστοιχούν σε δεκαπέντε (15) εκατομμύρια διανυκτερεύσεις που ενεργοποιούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια, σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Επειδή η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τα περιοριστικά μέτρα χρειάζεται ενεργητικές πολιτικές και επιδότηση δραστηριότητας και εργασίας, αντί των επιδοτήσεων ανεργίας και των αποζημιώσεων που θα αναγκαστεί να καταβάλλει εκ των υστέρων και

Επειδή το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους 2020 που σας προτείνουμε αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η κυβέρνηση για την στήριξη του τουρισμού, των εργαζομένων και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτόν.

Ερωτάστε κύριε υπουργέ:

– Προτίθεστε να εξετάσετε την πρόταση μας για το πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους το 2020 από 1 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου, με τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους και 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις που δημιουργούν επτά (7) εκατομμύρια ημερομίσθια;

– Προτίθεστε να συνεργαστείτε με τα συναρμόδια Υπουργεία για την άμεση εκπόνηση του προγράμματος στο οποίο πιθανόν να ενταχθούν και τα επιμέρους προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού;

Σχολιάστε