My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Πρόσφυγες και στη Πικρολίμνη;

*Και παράσταση διαμαρτυρίας Μουριωτών.

Με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗ”, πραγματοποιείται έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς,  την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να μεταφέρει το σαββατοκύριακο 100 περίπου πρόσφυγες στο ξενοδοχείο της Πικρολίμνης, με τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη να αντιδρά, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ο δήμος Κιλκίς φιλοξενεί ήδη 700 περίπου πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Μουριών.

Διαμαρτυρία Μουριωτών

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν δημότες της Δ.Ε. Μουριών στο δήμαρχο Κιλκίς για την παραμονή μεταναστών στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ” Θεά Δήμητρα”, στη περιοχή τους.

Οι δημότες έκαναν λόγο για πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή, υγειονομικές παραβάσεις στο εν λόγω ξενοδοχείο, κλοπές και φθορές κατά  της περιουσίας τους.  Πρόσθεσαν δε ότι στερούνται την ελευθερία τους, ότι έχουν αναγκαστεί να επιβάλουν περιορισμό στην κυκλοφορία των παιδιών τους και αναγκάζονται να επιτηρούν τις ιδιοκτησίες τους.

Στο ψήφισμα που επέδωσαν στο δήμαρχο Κιλκίς οι ζητούν από κάθε αρμόδια αρχή (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γεν. Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδοχής Ασύλου, Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς) να λάβει μέτρα ελέγχου.

Ο κ. Κυριακίδης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς  και προς στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ. Κυριακίδης κατέστησε σαφές στην αντιπροσωπεία των δημοτών ότι “η έκφραση της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης είναι αυτονόητη προς τους φιλοξενουμένους θα πρέπει όμως και οι τελευταίοι να σέβονται με τη συμπεριφορά τους τους κανόνες της φιλοξενίας και να συμβιώνουν αρμονικά με τον τοπικό πληθυσμό”.

Σε ότι αφορά τη τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος επισήμανε, τέλος, ότι θεμελιώδης αρχή της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς αλλά και των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ)  είναι ο αναλογικός επιμερισμός των προσφυγικών ροών σε όλους τους δήμους της επικράτειας.         

Σχολιάστε