My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κιλκίς: Πρόσκοποι απ`όλη την Ελλάδα

proskopoi_kilkis_1

Με εξαιρετική επιτυχία η πόλη του Κιλκίς φιλοξένησε την 32η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.), από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2016. Η διοργάνωση – της οποίας την οργανωτική ευθύνη είχε ο Κλάδος Ανιχνευτών της Γ.Ε. του Σ.Ε.Π. και οι Πρόσκοποι του Κιλκίς – τελούσε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Κιλκίς.

Οκτακόσιοι και πλέον Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι από όλη την Ελλάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Δράμα, την Έδεσσα, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Βόλο, τη Λάρισα, την Κοζάνη, την Εύβοια, την Πάτρα, την Αργολίδα, την Κεφαλλονιά, την Άμφισσα, την Κρήτη και τη Χίο χρωμάτισαν με την παρουσία και το χαμόγελο τους κάθε γωνιά της μικρής ακριτικής πόλης της Μακεδονίας.

Οκτακόσιοι Πρόσκοποι που γέμισαν το ακριτικό Κιλκίς με χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας, με ζωντάνια και θετική διάθεση, που παρουσίασαν τις πολιτιστικές τους εργασίες, τις πρωτογενείς έρευνες τους, που διαγωνίστηκαν στα φεστιβάλ ταινιών, τηλεοπτικών σποτ, χορευτικών, φωτογραφίας, σκίτσου, κόμικς, γελοιογραφίας, θεάτρου.

proskopoi_kilkis_3Η τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς, άνοιξε με προσκόπους ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές από την Στενήμαχο, τον Πόντο, την Θράκη, την Μακεδονία να δίνουν το στίγμα της ιστορίας της πόλης και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου να καταχειροκροτείται παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς.

Με θερμούς χαιρετισμούς καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος του Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή των μελών της Προσκοπικής Κίνησης στην κοινωνία με τα ιδεώδη του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μιχαηλία Καραμισάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης και από πλευράς Σ.Ε.Π. ο πρόεδρος του Ιδρύματος Χρήστος Λυγερός, ο Γενικός Έφορος Θοδωρής Κεφαλάς, ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας Ματθαίος Πιστοφίδης ενώ ο Έφορος του Κλάδου Ανιχνευτών Κωνσταντίνος Διοματάρης κήρυξε την έναρξη της 32ης ΠΑΠΕ. Επίσης τιμήθηκαν για την συμβολή τους ο εκπρόσωπος του ταξίαρχου της 71ης Ταξιαρχίας ο Πόντος, κ. Ζησόπουλος Διευθυντής της ΛΑΦ και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ν. Κιλκίς κ. Ανδρεάδης.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσογγίδης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Τσαντάκης και Πρασίνου κ. Πιπερίδης, η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού κα. Ζιούτα και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ανθρακίδης.

Στο πλαίσιο της 32ης ΠΑΠΕ παραδόθηκαν είδη τροφίμων και ρουχισμού στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τα οποία συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του Σ.Ε.Π. και την Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ να ευχαριστεί τους Προσκόπους για την προσφορά τους και για την πίστη τους στο Θεό και στο καθήκον προς τον συνάνθρωπο. Παρέδωσαν επίσης ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο του Δήμου Κιλκίς, τα οποία μετέφεραν οι Ανιχνευτές απ’ όλη την Ελλάδα και είδη ρουχισμού για τους πρόσφυγες τα οποία παρέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Χριστόφορο Πιπερίδη και στην Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού κα. Μαρία Μωυσίδου.

Η βραδιά συγκροτημάτων το δεύτερο βράδυ της διοργάνωσης ανέδειξε τους ταλαντούχους νέους της Κίνησης ενώ νωρίτερα συμμετείχαν στην έκθεση σκίτσου και φωτογραφίας στο νέο πάρκο της πόλης όπου παρουσιάστηκαν εξαιρετικά αριστουργήματα!

proskopoi_kilkis_2Η τριήμερη εκδήλωση έκλεισε με το παιχνίδι πόλεως, την αναμνηστική φωτογραφία της δράσης και τις απονομές βραβείων στους νικητές των διαγωνισμών τόσο από τα μέλη των κριτικών επιτροπών που αποτελούνταν από επαγγελματίες του Κιλκίς όσο και από τις ψηφοφορίες των συμμετεχόντων.

Τα μέλη των κριτικών επιτροπών αποτελούσαν οι Τσιτσίμης Γιάννης, Στέλιος Γκαγκάρης, Ακριτίδης Μάκης, Σαπίδης Νώντας, Τσιτάκης Θανάσης, Παπαδοπούλου Ζωή, Γεωργιάδης Γιάννης, Μαρία Ραφαηλίδου, Κουρσάρη Ματίνα, Φροστ Μιράντα, Λιαρετίδου Φαίη, Πουλαράκη Μαρία, Τζήμητρα Ζωή, Παϊταρίδου Νατάσσα, Τσιλιγκαρίδης Χρήστος, Φρεγγίδου Έλλη, και Βέλκου Κική.

Στην τελετή λήξης ο Έφορος Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Χρήστος Καναρόπουλος εκ μέρους όλων των Προσκόπων του Κιλκίς ευχαρίστησε τους Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους της Ελλάδας για την συμμετοχή και τη δυναμική παρουσία τους, για την ελπίδα που σκόρπισαν στην πόλη και το θετικό αποτύπωμα τους και τους αποχαιρέτησε θερμά μέχρι τον επόμενο σταθμό της Π.Α.Π.Ε., το Άργος το 2017!

Την οργανωτική επιτροπή εκ μέρους των Προσκόπων του Κιλκίς αποτελούσαν οι: Αντώνης Κομπατσιάρης, Χρήστος Τομπουλίδης, Γιάννης Κέρος, Στέλιος Αγγελίδης, Ιωάννης Γκέντσος, Απόστολος Δεληγιάννης, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Νίκος Κρυωνάς, Γιώργος Μωυσίδης, Στέλιος Κανελής, Κώστας Αποστολίδης, Γιώργος Ελευθεριάδης, Θανάσης Ντέμκο, Γεωργιάδου Καλλιόπη, Γκαρσέν Άγγελος, Γκέντσου Μαρία, Γκορίδη Δημήτρης, Δεμουρτζίδη Σταύρος, Δικμάνη Γιώργος, Ζωηρό Πέτρος, Ισαακίδης Χάρης, Ιορδανίδης Στάθης, Καγκελίδου Ζωή, Καίρη Αναστασία, Ηλίας Καρολίδης, Κεμεντσετσίδου Γλυκερία, Κοβλακίδου Τσόφα, Κοζανίδου Ιωάννα, Μιχαηλίδου Έλενα, Κυριακίδης Γιώργος, Μιχαηλίδης Χαράλαμπος, Μιχαηλίδης Ηλίας, Μπαλτζής Νίκος, Οικονομίδου Ελένη, Σοαντζόγλου Ξανθούλα, Τομπουλίδης Σοφοκλής, Φωτιάδης Γιάννης, Χιονίδης Αυξέντης, Ουσουλτζόγλου Ιορδάνης, Πομάκης Μανώλης, Θυμιόπουλος Σπύρος, Αποστολίδης Ηλίας, Χατζηγεωργίου Κατερίνα, Βαχαρέλης Θανάσης, Τσιλιγγιρίδου Αγγελική, Μάτσκος Φίλιππος, Βαρβάρα Αθανασιάδου, Χατζηβασιλείου Ιωάννης, Χατζηγεωργίου Νίκος, Σαλονικίδου Όλγα, Μαυροσάββα Δήμητρα, Καλπακίδου Μαρία, Καρατάντζη Μαρία, Σετσίδου Άννα και Μπόζη Σοφία.

To Σώμα Ελλήνων Προσκόπων & οι Πρόσκοποι του Κιλκίς της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας απευθύνουν θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της 32ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Ενημέρωσης στους παρακάτω:

  • – Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου
  • – Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
  • – Δήμος Κιλκίς
  • – Επιμελητήριο Κιλκίς
  • – 71η Α/Μ Ταξιαρχία “ο Πόντος”
  • – Αντιδημαρχία Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας
  • – Αντιδημαρχία Πολιτισμού
  • – Αντιδημαρχία Καθαριότητας
  • – Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δ. Κιλκίς
  • – Δευτεροβάθμια Επιτροπή Δ. Κιλκίς
  • – Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κιλκίς
  • – Τμήμα Π.Σ.Ε.Α. Δ. Κιλκίς
  • – ΚΤΕΛ Ν. Κιλκίς
  • – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Κιλκίς
  • – ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Κιλκίς
  • – Γαλακτοβιομηχανία “Κουκάκης”
Σχολιάστε