My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πρωτοποριακή λειτουργία Κέντρου

eve-kilkisΑπ` το Επιμελητήριο Κιλκίς, για μικροχρηματοδοτήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης / Παροχής Μικροχρηματοδοτήσεων λειτουργεί ήδη στο Κιλκίς με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.

Το Κέντρο παρέχει σε επαγγελματίες του νομού συμβουλές για την επιχειρηματική ανάπτυξη αλλά και δανεισμό ολίγων χιλιάδων ευρώ σ` επιχειρήσεις με άμεσες ανάγκες ρευστότητας, μέσα από μια πιλοτική λειτουργία, που για τη Β. Ελλάδα, τουλάχιστον, αποτελεί πρωτοποριακό εγχείρημα.

Η παρουσίαση της έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 11 Μαΐου, από τον υπεύθυνο του σχετικού προγράμματος micro STAR, Δ. Κατσαρέλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις καινοτομίες του νέου αυτού εργαλείου ως προς τη χρηματοδότηση, και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται πλέον σε σημείο καμπής και χρειάζονται άμεση βοήθεια.

Λαθρεμπόριο

Την εν λόγω συνεδρίαση απασχόλησε επίσης το θέμα του λαθρεμπορίου, το οποίο σε σχέση με τις εξελίξεις στο προσφυγικό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο κ. Τονικίδης ενημέρωσε τα μέλη για τα θετικότατα μηνύματα που έχει λάβει από την Αστυνομική Διεύθυνση και την Εισαγγελία του νομού για την αποφασιστική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επιπλέον αποφασίστηκε ομόφωνα έπειτα από πρόταση του Στ.. Χατζηγεωργιάδη η αποστολή σχετικής επιστολής του συμβουλίου, “η οποία θα επιδοθεί σε όλους του αρμόδιους φορείς και θα ενισχύσει την προσπάθεια του Προέδρου”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τον Φεβρουάριο οι εκλογές

Όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση, οριστικοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου, για τον Φεβρουάριου του 2017.

Κατά τα άλλα, με την έναρξη τις συνεδρίασης οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και ενέκριναν ομόφωνα τον Οικονομικό Απολογισμό του Επιμελητηρίου Κιλκίς για το έτος χρήσης 2015.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, αναφέρθηκε στην πιο πρόσφατη δράση του Επιμελητηρίου στο Άστι της Ιταλίας η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε “ήδη έφερε και την πρώτη ελληνοϊταλική συνεργασία επιχειρήσεων” ενώ αναμένονται κι άλλες.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του φορέα, K. Σιωνίδης, ο οποίος ενημέρωσε για την παρουσία του σε ενημερωτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (19 Απριλίου) με θέμα την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο περιθώριο των εργασιών του σεμιναρίου ο κ. Σιωνίδης είχε συναντήσεις με τους ευρωβουλευτές κα. Σπυράκη και κ. Κεφαλογιάννη, τους οποίους και ενημέρωσε αναλυτικά για τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον το πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών που ταλαιπωρεί τον νομό Κιλκίς εδώ και 18 μήνες.

Επίσης το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της ρύθμισης αποπληρωμής προηγούμενων οφειλών μελών του Επιμελητηρίου έως 30-4-2016 με ευνοϊκούς όρους, καθώς η Διοίκηση αναγνωρίζει και κατανοεί απόλυτα τις δυσκολίες των μελών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Φορέα τους.

Τέλος η συνεδρίαση έκλεισε με τις παρακάτω ανακοινώσεις:

– Την παρουσίαση του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου αγροτοδιατροφικών προϊόντων (e-auction market) στο Δήμο Τυρνάβου, στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο φορέων.

– Την δυνατότητα παροχής άυλης ψηφιακής υπογραφής για τα μέλη το αμέσως προσεχές διάστημα.

– Τις νέες υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του σε θέματα συμβουλευτικής διαχείρισης και μηχανογράφησης.

– Τις προτάσεις και θέσεις της Επιμελητηριακή Κοινότητας για τη βελτίωση του ν/σ του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Σχολιάστε