My Twitter Feed

22 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Αναγέννηση: Τρίτη (φορά) και φαρμακερή! -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Καλπάζει παντού ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος, 2020

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το ΓΝΚ -

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος, 2020

Ξεφεύγει πια ο κορονοϊός! -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

«Εργολάβοι πάλι στα νοσοκομεία» -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Δωρεάν μάσκες από Φαρμακευτικό -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Πρωτομαγιάτικη συνέλευση Εν Κιλκίς

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιεί η συλλογικότητα «Εν Κιλκίς», τη Δευτέρα 1η Μαίου, στις 9:30 π.μ. στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Πάσχα λίγο πριν την Εργατική Πρωτομαγιά 65.000 άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, σε Δήμους, ΚΑΠΗ, γυμναστήρια κλήθηκαν  να παραλάβουν, σε   σακούλες κρέας, λάδι, ελιές, φρούτα κ.λπ. Πρώτη φορά τόσοι άνθρωποι και τόσο διαφορετικοί. Ηλικιωμένοι, νέοι, αμόρφωτοι, μορφωμένοι, ρομά, αλλοδαποί, άστεγοι, πολύτεκνοι, μονογονείς. Πρώτη φορά τόσο ανέκφραστοι και μουδιασμένοι, τόσο αμήχανοι και θυμωμένοι, τόσο ανασφαλείς και επί ξύλου κρεμάμενοι. Οι βουλευτές πήραν το βοήθημα των 300 ευρώ (κατά λάθος), το 4ο μνημόνιο έρχεται, τα χημικά και οι βόμβες έπεσαν στη Συρία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα καλά κρατούν, οι αρχηγοί ανακατώνουν τον κόσμο για τη μοιρασιά και γύρω-γύρω μυρίζει πόλεμος, θάνατος, πείνα.

Στην Ελλάδα, από πάντα τέτοιες μέρες μύριζε  …άνοιξη.

Φέτος, όπως τα τελευταία 8 χρόνια, όλα άλλαξαν. Η αγορά άτονη, παλεύει για να μην πει το «τετέλεσται». Έξω από τα σούπερ μάρκετ άνθρωποι με σκυμμένο το κεφάλι ζητούν βοήθεια. Στις λαϊκές αγορές φτωχοί μαζεύουν τ’ απομεινάρια των λαχανικών. Οι οικογένειες περιμένουν να βοηθηθούν από το οικογενειακά επιδόματα,, και από τη συνδρομή των συνταξιούχων παππούδων. Τα παιδιά μετανάστες, οι γονείς άνεργοι και η τηλεόραση σπέρνει φόβο και δίνει οδηγίες επιβίωσης (Survivor).Η ζωή των φτωχών ανθρώπων είναι ένας συνεχής Γολγοθάς χωρίς τέλος, σε μια γονατισμένη πατρίδα χωρίς μέλλον. Δεν είναι το κύριο ότι μας λείπουν τα υλικά αγαθά. Είναι που μας πήραν την άνοιξη, που μας χάλασαν την ψυχή μας, που μας έδεσαν χειροπόδαρα. Είναι που νιώθουμε ανήμποροι, αναξιοπρεπείς, ντροπιασμένοι, ακινητοποιημένοι. Είναι που όλοι και συνέχεια μας αξιολογούν και αξία δεν έχουμε.  Τα εργατικά δικαιώματα αποτελούν πλέον ανέκδοτο. Τα “mini jobs”, οι μισθοί των 400 ευρώ, η εκ περιτροπής απασχόληση με όρους που βάζει μόνο ο εργοδότης είναι πραγματικότητα. Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων, η φτωχοποίηση των αδυνάτων η δημιουργία μιας εξαθλιωμένης εργατικής τάξης και από την άλλη μιας οικονομικής ελίτ είναι ο στόχος τους. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους, ζωές που ισοπεδώνονται από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Και εμείς να χαιρόμαστε που μείναμε στην «ασφάλεια» του ευρώ και της Ε.Ε «Ασφάλεια» που απαιτεί «θυσίες» και μνημόνια. Θέλουν να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Η εναλλακτική όμως βρίσκεται μέσα στους αγώνες των λαών για ειρήνη, αδελφοσύνη και αξιοπρέπεια.

 Είναι αναγκαίο να βγούμε από την ψευδαίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει άλλους στόχους. Είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε μαχητικά την συνέχιση των ίδιων πολιτικών.  Είναι αναγκαίο να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, να σπάσουμε τον φόβο    να ανα-στηθούμε, να σηκωθούμε, να αποδείξουμε ότι το πείραμα απέτυχε.

Τι θα έλεγαν άραγε οι εργάτες που ξεσηκώθηκαν το 1886 στο Σικάγο αν μας έβλεπαν να χαρίζουμε αμαχητί τα δικαιώματα που με αίμα και αγώνες χρόνων κέρδισαν;

Οι μνημονιακές πολιτικές μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Υπάρχει και άλλος δρόμος  που απαιτεί την συμμετοχή όλων μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε στην ανεξάρτητη αντιμνημονιακή εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Για την επανεκκίνηση του αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στο φασισμό. Για την δημιουργία κινήματος «από τα κάτω»

 

Σχολιάστε