My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Πρωταθλητές στην αλαζονεία

Του Τάσου Παππά.


Στην προσπάθειά της να απαντήσει με χιούμορ στο άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (9-5-2020), η Νέα Δημοκρατία επιστράτευσε μια φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας όπου ο Π. Πολάκης φιγουράρει με τσιγάρο σε αίθουσα του υπουργείου. Αυτή τη δουλειά ξέρουν οι άνθρωποι, αυτήν κάνουν. Και την κάνουν με επιτυχία χρόνια τώρα. Σιγά που θα αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα στην άποψη που κατέθεσε ο αντίπαλός τους. Αυτό θέλει κόπο και μια κάποια σοβαρότητα.

Ξέρουν επίσης ότι κινούνται σε ασφαλή αν και ελώδη νερά, αφού τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης την τρολιά θα αναδείξουν και όχι το περιεχόμενο του άρθρου του Αλ. Τσίπρα. Αν βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντούσε με ανάλογης ποιότητας ανακοίνωση, π.χ. να διακινήσει μια φωτογραφία του πρωθυπουργού, την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον στενό συνεργάτη του και σύμβουλό του, ο οποίος κατηγορήθηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, η Ν.Δ. και τα… ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που τη στηρίζουν… ανιδιοτελώς θα έβγαιναν στα κεραμίδια και θα έσκουζαν κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι μετέρχεται βρόμικα μέσα για να χτυπήσει την κυβέρνηση, ότι ρίχνει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης, ότι διολισθαίνει με ταχύτητα προς τον χυδαίο λαϊκισμό, ότι, ότι, ότι…

Η συγκεκριμένη επιλογή της Ν.Δ. (φαντάζομαι ότι οι σχεδιαστές είχαν πάρει την έγκριση του αρχηγού τους) είναι ακόμα ένα δείγμα της αχαλίνωτης αλαζονείας που χαρακτηρίζει αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση των υποθέσεων του κράτους. Κάθε φορά που η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για πράξεις ή παραλείψεις τους η αντίδρασή τους είναι ίδια: Εσείς δεν δικαιούστε να ομιλείτε. Χάσατε τις εκλογές.

Ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε τον Ιούλιο του 2019 και συνεχίζει να μας εμπιστεύεται, όπως δείχνουν οι… έγκυρες δημοσκοπήσεις. Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, το κόμμα μας υπερέχει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε τα κεφάλια μέσα, βολευτείτε ήσυχα στη γωνιά σας και αφήστε μας να σώσουμε (ξανά) τη χώρα.

Οι τύποι που υποδύονται τους άριστους δεν δέχονται ούτε μύγα στο σπαθί τους. Ιδιαίτερα αν οι μύγες είναι αριστερές και μολυσμένες. Σιγά που θα απολογηθούν οι φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας στους προσωρινούς ενοικιαστές, οι κατ’ επάγγελμα σωτήρες στους ολετήρες, αυτοί που ξανασυστήνουν την Ελλάδα στον πλανήτη σε κείνους που την οδήγησαν στο περιθώριο, οι γνήσιοι πατριώτες στους εθνομηδενιστές, οι πιστοί στους άθεους, οι ευρωπαϊστές στους ευρωσκεπτικιστές, οι νοικοκυραίοι στους κατσαπλιάδες, οι εκσυγχρονιστές στους κρατιστές, οι υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στους σκευωρούς, οι φρουροί της τάξης και της ασφάλειας στους σαματατζήδες της ανυπακοής, οι πέραν πάσης αμφιβολίας ηθικοί διαχειριστές στους αργυρώνητους, οι γίγαντες της αποτελεσματικότητας στους νάνους του ξεχαρβαλώματος, οι φίλοι του πλουραλισμού στους λάτρεις της μονοφωνίας, οι φιλελεύθεροι στους μαδουριστές, αυτοί που σπούδασαν στα Χάρβαρντ και στα ΜΙΤ στους απόφοιτους των ανυπόληπτων δημόσιων πανεπιστημίων. Δεν έχει καμιά σημασία που είναι πρωταθλητές στην τυμβωρυχία (Μάνδρα, Μάτι, Μαρφίν).

Δεν έχει καμιά σημασία που κορόιδεψαν τους πολίτες στο Μακεδονικό. Δεν έχει καμιά σημασία που εξαπάτησαν το κίνημα της γραβάτας. Δεν έχει καμιά σημασία που διόρισαν στο κράτος φίλους, συγγενείς και κουμπάρους.

Δεν έχει καμιά σημασία που εζήλωσαν τη δόξα του Ορμπαν και εφαρμόζουν τις πρακτικές του στην περιοχή της ενημέρωσης. Δεν έχει καμιά σημασία που μοιράζουν δωράκια στους επιχειρηματίες-χρηματοδότες τους. Δεν έχει καμιά σημασία που βάζουν το χέρι τους μέχρι τον αγκώνα στο μέλι. Δεν έχουν καμιά σημασία όλα αυτά. Είπαμε, είναι οι φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας.

Ανάγωγα

Σου κάνουν κριτική; Ρίξε μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας για τον δράστη, όποιος κι αν είναι αυτός. Εγκαλούν τον πρωθυπουργό για ολιγωρία; Βρίσε τον αγενή που τόλμησε να θίξει το σύμβολο της παράταξης, ασχέτως αν εσύ, όταν υπηρετούσες άλλο κόμμα, είχες πει τρισχειρότερα για τον σημερινό προϊστάμενό σου. Για να ολοκληρωθεί η δουλειά, βάλε τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχεις να χλευάσουν εκείνους που πάνε να χαλάσουν το ειδυλλιακό κλίμα, που με τόσο κόπο και τόσο χρήμα έχεις φτιάξει.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε