My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Προτασεις εμπορων για τον ΕΟΠΥΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον και δέος τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά στον νέο ασφαλιστικό φορέα «ΕΟΠΥΥ» ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας). Με ενδιαφέρον γιατί είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας και δέος γιατί είναι πρωτοφανής η ελλιπής ενημέρωση και η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στον κύκλο των επαγγελματιών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου, νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, όλους τους εμπλεκόμενους Διαπιστώνουμε λοιπόν, μετά από διαμαρτυρίες συναδέλφων ότι ο πρώτος μήνας λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και ο νέος τρόπος εξέτασης και συνταγογράφησης δεν είναι και ο καλύτερος. Εντελώς πληροφοριακά αναφέρουμε πως η λίστα των θεραπόντων ιατρών που είχε στη διάθεσή του ο κάθε ασφαλισμένος του (πρώην) ΟΑΕΕ, δεν ισχύει πλέον και τα ραντεβού κλείνονται μέσω του 184, όπως ακριβώς γίνεται στο ΙΚΑ.  Μιλάμε δηλαδή για πάνω από το 90% των ασφαλισμένων που συμμετέχουν σε αυτόν το φορέα. Σημειωτέον ότι αυτό μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο!

Το πρόβλημα τώρα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κάθε εβδομάδα, μόνο οι 50 πρώτοι ασφαλισμένοι μπορούν να εξεταστούν δωρεάν από τους συμβεβλημένους ιατρούς, ένας αριθμός, όμως, που όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα καλύπτεται μέσα στις δύο πρώτες ημέρες. Διαφορετικά, ο 51ος θα πρέπει να καταβάλει από την τσέπη του το ποσό της εξέτασης ή να απευθυνθεί σε άλλον γιατρό συμβεβλημένο που δε θα έχει συμπληρώσει το όριο των 50 επισκέψεων, γεγονός σχεδόν απίθανο. Με αυτό το μέτρο έρχεται σε δύσκολη θέση όχι μόνον ο ασθενής, αλλά και ο γιατρός που θα αναγκαστεί να ζητήσει χρήματα, αν έχει περάσει το όριο των 50 επισκέψεων. Η σειρά δεν μπορεί να παραβιαστεί, γιατί οι εξετάσεις και οι συνταγές είναι πλέον ηλεκτρονικές και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι όλη την κίνηση του ιατρείου τους να τη στέλνουν στον ΕΟΠΥΥ κάθε εβδομάδα.

Επειδή λοιπόν ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς δεν μπορεί να βασιστεί στο γνωστό σε όλους «όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε», καθώς πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η Υγεία και η Περίθαλψη, και αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα αυτού του συστήματος, μαζί με άλλους τοπικούς εμπορικούς-επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας, αντιδρά και ζητεί:

  • να καταργηθεί το πλαφόν των 50 επισκέψεων ανά εβδομάδα στους συμβεβλημένους ιατρούς
  • να δημιουργηθεί ένα κέντρο συνταγογράφησης στο χώρο του ΙΚΑ, ή αλλού,  υπό την επίβλεψη ιατρού φυσικά, όπου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και δε θα αναγκάζονται να πληρώνουν για την απλή αντιγραφή μιας συνταγής.

Αναμένοντας τις όποιες αλλαγές στο δυσλειτουργικό καθώς φαίνεται,  αυτό σύστημα, ευελπιστούμε στην ομαλότερη μετάβαση των ασφαλισμένων από τον ένα φορέα στον άλλο και στην καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ακόμη και προτάσεις σχετικά  με το θέμα.

Σχολιάστε