My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Προτάσεις προς Δήμο Κιλκίς

Προτάσεις συνεργασίας προς τον Δήμο Κιλκίς παραθέτει η πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου. Οι προτάσεις αφορούν τη νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, την επιμόρφωση δασκάλων και μαθητών, τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την έμφυλη βία και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων.

agathopoulouΣυγκεκριμένα, σε ανοιχτή επιστολή της προς τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς, η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει τα εξής:

Αρχικά να συγχαρώ το Δήμο Κιλκίς, για την πρωτοβουλία του να ενεργοποιήσει την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τους/τις δημοτικούς/ές συμβούλους και συντοπίτες/ισσές μου – μέλη της επιτροπής – οι οποίοι προσφέρονται να παράξουν  έργο μέσα από την επιτροπή αυτή.

Είναι αλήθεια, ότι στη σημερινή συγκυρία, η ισότητα των φύλων βάλλεται προνομιακά, μαζί με ένα σωρό άλλα κεκτημένα δικαιώματα. Οι έμφυλες ανισότητες επιδεινώνουν τις όποιες κοινωνικές ανισότητες έχουν συσσωρεύσει η πολύχρονη επιλεκτική επιβάρυνση των πολλών με τα βάρη της κρίσης και η ταυτόχρονη ασυλία των εχόντων.

Έτσι λοιπόν, καλούμαστε όλοι και όλες όσοι/ες ασχολούμαστε με τον τομέα ισότητας των φύλων να αναλάβουμε δράση, σύμφωνη με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητές μας, για να αμβλύνουμε το φαινόμενο αυτό, το οποίο αγγίζει τόσο το κομμάτι της εργασίας (μισθολογικό χάσμα), όσο και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των γυναικών γενικότερα (μειωμένη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, «γυάλινη οροφή» κτλ).

Στο πλαίσιο αυτό, σαν ΚΕΘΙ, είμαστε στη διάθεση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κιλκίς – καθώς και όλων των Δήμων και Περιφερειών της χώρας – να συμβάλλουμε αποφασιστικά στο έργο της και να παράσχουμε την απαραίτητη πληροφόρηση και γνώση, για να φτάσει το θέμα της ανισότητας των φύλων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ήδη, το ΚΕΘΙ έχει υπογράψει μαζί με το Υπ. Παιδείας, τη ΓΓΙΦ και το ΕΚΔΔΑ, ένα σύμφωνο συνεργασίας, για επιμορφωτικά σεμινάρια με την οπτική του φύλου σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Σαν Κιλκισιώτισσα θα ήμουν πολύ περήφανη εάν στο νομό Κιλκίς θα μπορούσαμε να επιμορφώσουμε δασκάλους και μαθητές, από το Πολύπετρο μέχρι τον Ακρίτα και από τα Πλάγια μέχρι το Ελληνικό με αυτό το πρόγραμμα.

Επιπλέον, και στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ) το ΚΕΘΙ θα έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία των δομών ανά την Ελλάδα για την έμφυλη βία, ζήτημα που αν δε βγει στη «δημόσια σφαίρα» και δεν συζητηθεί ανοιχτά, δεν μπορεί να λυθεί. Εκεί λοιπόν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί σας, για  τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων για το θέμα αυτό.

Τέλος, η περιοχή μας το τελευταίο διάστημα κατακλύζεται από πρόσφυγες που συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες, σε ακατάλληλα για την υγεία τους – αλλά και για την υγεία των κατοίκων της περιοχής – μέρη,  προσπαθώντας  να περάσουν τα σύνορα, για ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να αναλογιστούμε τις επιπλέον δυσκολίες που αναλογούν στα γυναικόπαιδα υπό αυτές τις συνθήκες και θα ήταν καλό και χρήσιμο να συμβάλλουμε – στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας – στην επίλυση του ζητήματος αυτού και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Πάντα στη διάθεσή σας για συνεργασία και με διάθεση για προσφορά”

 

Σχολιάστε