My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Προτάσεις εφικτές…

… και πολύ συγκεκριμένες

Του Χρήστου Σπίγκου (ΔΗΜΑΡ)

———————————————————————————————————————————————————————————————Οι επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ίσως οι κρισιμότερες εκλογές της μεταπολεμικής περιόδου.

            Με έναν λαό αγρίως ταλανιζόμενο να παρακολουθεί άφωνος λόγους και υποσχέσεις, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία απευθύνονται περισσότερο στο θυμικό και πολύ λιγότερο στην κρίση και στο μυαλό.

Ο ένας των ιστορικών μονομάχων δείχνει να λησμονεί την ιστορία των δεκαπέντε άσκοπων χρόνων διακυβέρνησης του κόμματός του και απαιτεί από τον δοκιμαζόμενο Έλληνα αυτοδύναμη κυβέρνηση κι ο άλλος ευαγγελίζεται την «αυτοδύναμη Ελλάδα», αφού κι αυτοί με τα δικά τους εικοσιδύο χρόνια στην κυβέρνηση φρόντισαν να μας μετατρέψουν σε πολίτες μιας «αδύναμης Ελλάδας».

Και οι δύο μηδένισαν το «κοντέρ» της ευθύνης και αναζητούν να ξαναγίνουν νομείς της ζωής μας.

Κάποιοι άλλοι, περιβεβλημένοι με τη λεοντή του φιλοπάτριδος αγωνιστή, απευθύνονται στη δικαιολογημένη μας οργή για να ζητήσουν να επικρατήσει η πλέον απεχθής σκοταδιστική  ιδεολογία του «αυγού του φιδιού» που χρόνια τώρα συστηματικά επωάζουν.

Είναι οι συνήθεις αλιείς των θολών νερών του χάους κατά τα ιστορικά ειωθότα του διεθνούς φασισμού.

Κύριος αποδέκτης των δημεγερτικών εξαγγελιών ο θυμός, που εύκολα μετατρέπεται σε φόβο και πανικό.

«Ή εμείς ή το χάος», το αγαπημένο σύνθημα των δύο μονομάχων, με το οποίο επιδιώκουν να δημιουργήσουν στον Έλληνα πολίτη την παραλυτική ψυχολογία της «χρεοκρατίας» και του πανικού. Για το σημερινό χάος ούτε κουβέντα, παρά μόνον αόριστες κατηγορίες του ενός κατά του άλλου.

Όμως η 6η Μαΐου δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας, όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τον δικό τους τρόμο από τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά τους.

Η Δημοκρατική Αριστερά, αρνούμενη να προσχωρήσει σε λογικές που οδηγούν κατά το μάλλον ή ήττον στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, διατυπώνει τον δικό της τρίτο δρόμο για την επόμενη ημέρα.

Μία από τις βασικές πτυχές του πυρήνα της προγραμματικής πρότασης της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι η «Αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας, διαφορετικά μέτρα δημοσιονομικού αποτελέσματος που στοχεύουν στο δίκαιο επιμερισμό των βαρών με αυξημένη συμμετοχή των κατεχόντων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.».

Ενδεικτικά προτείνουμε:

Α) Για τα έσοδα:

1)      Ανεύρεση όσων διαχειρίστηκαν παρανόμως και προς ίδιον όφελος δημόσιο χρήμα, χρηματική αποζημίωση του δημοσίου – επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις σε βάθος εικοσαετίας.

2)      Ανεύρεση όσων έχουν φοροδιαφύγει και φορολόγησή τους για παρελθούσες χρήσεις ανεξαρτήτως αν αυτές θεωρούνται φορολογικά κλεισμένες.

3)      Δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των επιχειρήσεων που εξέδωσαν πλαστά στοιχεία.

4)      Θέσπιση «έκτακτης ειδικής εισφοράς» των πλοιοκτητών και εφοπλιστών που έχουν πλοία υπό ελληνική σημαία.

5)      Θέσπιση «έκτακτης ειδικής εισφοράς» επί των κερδών επιχειρήσεων με ακαθάριστα έσοδα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

6)      Έκτακτη φορολόγηση επί των παραγώγων προϊόντων του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών με κλιμακούμενο συντελεστή 10 – 20%.

7)      Καθιέρωση ετήσιου αφορολόγητου ποσού 10.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα αφορά εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ το έτος.

8)      Αύξηση ΦΠΑ στα προϊόντα πολυτελείας και αντίστοιχη μείωση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

9)      Εντατικοποίηση των προληπτικών και προσωρινών ελέγχων.

Β) Για τις Δαπάνες:

1)      Εξέταση από μηδενική βάση της σκοπιμότητας της κάθε δαπάνης με επαναπροσδιορισμό της εκ του μηδενός.

2)      Ολοκλήρωση της δημιουργίας Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Προμηθειών (ΕΣΔΗΠ) έως το τέλος του 2012. Σημειωτέον ότι το έργο ξεκίνησε πριν 10 χρόνια και οι κυβερνήσεις το κρατούν σε εκκρεμότητα.

3)      Επιβολή «πλαφόν» στους μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα της οικονομίας και της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

4)      Μείωση των μισθωμένων ακινήτων από το δημόσιο τομέα και αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του.

5)      Εξορθολογισμό των στρατιωτικών δαπανών.

6)      Μείωση τουλάχιστον κατά 50% του κόστους λειτουργίας της Δημοκρατίας (δαπάνες για τη Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Βουλή, τους βουλευτές και τους συνεργάτες τους, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, κτλ).

7)      Θέσπιση ανώτατου ορίου 20% για αποζημιώσεις πέραν των τακτικών αποδοχών για αιρετούς και υπουργούς.

8)      Άμεση κατάργηση του ειδικού, ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού καθεστώτος που ισχύει για διάφορες κατηγορίες προνομιούχων, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές και οι δήμαρχοι.

Αυτές είναι λίγες από τις προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για δημοσιονομική βελτίωση έξω από τη λογική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της συνεπαγόμενης εξαθλίωσης του λαού μας.

Όσο θα πλησιάζουμε τις εκλογές η τρομοκρατία θα ενταθεί και τα ψέματα ότι δήθεν δεν έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις θα πολλαπλασιάζονται.

Η ψήφος μας της 6ης Μαΐου ας απελευθερωθεί από σύνδρομα του μακρινού παρελθόντος ή προκαταλήψεις που μας δημιούργησαν οι συνήθεις διαχειριστές της μεταπολιτευτικής εξουσίας.

Μας μάθανε να ψηφίζουμε αυτούς που δεν θέλουμε για να μην έλθουν κάποιοι άλλοι που και πάλι δεν θέλουμε.

Στις 6 Μαΐου αλλάζουμε πορεία.

Απελευθερώνουμε την ψήφο μας από τα προσβλητικά διλήμματα του δικομματισμού.

Ψηφίζουμε το δικό μας πολιτικό «θέλω» και όχι το δικό τους.

Ψηφίζουμε με σεβασμό στα όνειρα και στις ελπίδες μας.

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Ας το τολμήσουμε.

Σχολιάστε