My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Προτάσεις για στήριξη των αγροτών

Σύσκεψη για τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο Διοικητήριο, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Κιλκίς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, αστοχίες, παραλείψεις, κενά και ασάφειες του ν.4061/2012 -τον οποίο έχει ζητήσει να καταργηθεί- πλήττουν τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, την απασχόληση και την ανάπτυξη, αφού οδηγούν σε απώλεια εισοδήματος.

«Η μη αποδοχή δίκαιων αιτημάτων των αγροτών υποθηκεύει με το χειρότερο τρόπο το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, του βασικού πυλώνα της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου (διαδικτυακά), ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Κιλκίς, Λευκή Αργύρη.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του κ. Βεργίδη στο ΥΠΑΑΤ, ο αντιπεριφερειάρχης καταθέτει τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Για το θέμα της απώλειας εκτάσεων βοσκής και εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την εγκατάσταση ΑΠΕ, προτείνει τη θέσπιση ορίου μέγιστης κάλυψης σε εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και την εξαίρεση των κοινόχρηστων εκτάσεων από την εγκατάσταση ΑΠΕ.
  • Για το θέμα των δημοπρασιών δημόσιων εκτάσεων, προτείνει να αναφέρεται ρητά ότι προηγούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων, στις οποίες βρίσκεται το παραχωρούμενο ακίνητο και δευτερευόντως μόνιμοι κάτοικοι Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας.
  • Για τη διαδικασία της μοριοδότησης, προτείνει να αυξηθούν τα μόρια στους μόνιμους κάτοικους της περιοχής.
Σχολιάστε