My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Προτάσεις για ΟΑΑΕ απ` τον Γεωργαντά

georgantas1oaeeΟ βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε χθες Τρίτη 26 Φεβρουαρίου  συνεργασία με την ηγεσία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, προβάλλοντας αιτήματα πολιτών του νομού.

Συγκεκριμένα, συζήτησε με την διοικήτρια του Οργανισμού, Γ. Κωτίδου και τον υποδιοικητή, Αδαμάντιο Γάκη, το δυσβάστακτο ασφαλιστικό κόστος για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς, κόστος που αδυνατούν να καλύψουν ιδιαίτερα στην σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, για όσους επαγγελματίες δραστηριοποιούνταν σε προαιρετικές περιοχές η κατάσταση επιδεινώθηκε με την εφαρμογή του αρ.25 του Ν.3846 του 2010 με τον οποίο πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτη εγγραφή τους στον ΟΑΕΕ.

Ο βουλευτής Κιλκίς κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η καθιέρωση μιας νέας κλίμακας ασφαλιστικής κάλυψης με χαμηλότερο κόστος για τους ασφαλισμένους και στην οποία θα εντάσσονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκων.

Μια άλλη πρόταση που κατατέθηκε είναι για την τυχόν αναδρομική κι αυτεπάγγελτη ασφάλιση στον ΟΑΕΕ να προβλέπεται ένας ελάχιστος αριθμός τιμολογίων πώλησης ή η αξία των τιμολογίων να ανέρχεται επί συγκεκριμένου ελαχίστου ποσοστού στον τζίρο, συνδυαστικά με το ότι ο έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θα πρέπει να γίνεται κυρίως ως προς τα Δελτία Αποστολής και όχι προς τα Τιμολόγια Πώλησης.

Η ηγεσία του ΟΑΕΕ δεσμεύτηκε να εξετάσει και τις δύο προτάσεις έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής τους.

Σχολιάστε