My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Προγράμματα για εθελοντισμό

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) με πρωτοβουλία του Προέδρου της κου Νικόλαου Αβραμίδη, υλοποιεί 2 διακρατικά προγράμματα GRUNTDVIG με επίκεντρο τον εθελοντισμό. Τα προγράμματα ενισχύουν τη διεθνή συνεργασία της ΚΔΕΚ, επιτρέπουν την μεταφορά εμπειριών και καλών πρακτικών και δίνουν την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό.

Για τις ανάγκες του διακρατικού προγράμματος Grundtvig Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας με τίτλο «Ενδυνάμωση των Νέων Μέσω της Τέχνης» η ΚΔΕΚ φιλοξενεί για 3 εβδομάδες, 2 εθελοντές από την Λεμεσό της Κύπρου – την κα Έλενα Μαρκίδου και τον κο Γεώργιο Χατζηφυλάκτου, πολίτες με πολύχρονη κοινωνική προσφορά και δράση που εκπροσωπούν την ΜΚΟ «Κιβωτός Ελπίδα» της Λεμεσού.

Οι 2 εθελοντές στο διάστημα αυτό ασχολούνται σε δραστηριότητες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και αυτό-έκφρασης των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  (ΚΔΑΠ) της ΚΔΕΚ. Η ενασχόληση των εθελοντών με τα παιδιά και η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, γίνεται καθημερινά υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ, κας Κόνης Καραουλάνη.

Μεταξύ των επιδιώξεων του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δημιουργικών δεξιοτήτων από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, η αξιοποίηση της τέχνης για την ενδυνάμωσή τους, η αναγνώριση της αξίας της συνεργασίας αλλά και η αποτροπή και εξάλειψη των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπλέον στόχος είναι η ενδυνάμωση της έννοιας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων, νέων εμπειριών αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών μεθόδων μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων εθελοντών. Μέσω της εθελοντικής προσφοράς και των καλλιτεχνικών διαδικασιών, οι εθελοντές πρόκειται να ενισχύσουν την αίσθηση της χρησιμότητας, των ικανοτήτων, και της ιδιότητας του ενεργού πολίτη αλλά και να αποκτήσουν κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση.
Στο Δήμο θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της ΚΔΕΚ κο Νίκο Αβραμίδη για το ρόλο και τις δραστηριότητες της Επιχείρησης και ειδικότερα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο του εθελοντισμού.Παράλληλα με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος, οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Κιλκίς, τις τοπικές παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και τα τοπικά προϊόντα. Επίσης, θα επισκεφθούν τοπικούς φορείς και συλλόγους του ν. Κιλκίς και θα γνωρίσουν τη δράση που αναπτύσσουν. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να επισκεφθούν τον Δήμο Κιλκίς και την Επιμορφωτική Κιλκίς (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης με εμπειρία στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και μακρόχρονη συνεργασία με Φορείς από την Κύπρο).

Στην Επιμορφωτική Κιλκίς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή κο Παναγιώτη Αμοιρίδη για την συνεργασία με Δήμους, φορείς, οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Κύπρο σε θέματα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, τοπικής ανάπτυξης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης θα ενημερωθούν για τις προτεραιότητες και τους στόχους του Προγράμματος Grundtvig – Σχέδια Εθελοντισμού για Άτομα Μεγαλύτερης Ηλικίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος, 2  εθελοντές από το Κιλκίς εκπροσωπώντας την ΚΔΕΚ – πρόκειται εντός ολίγων ημερών να ταξιδέψουν στην Κύπρο και να παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες στην ΜΚΟ «Κιβωτός Ελπίδα» της Λεμεσού. 

Δελτίο τύπου της ΚΔΕΚ

Σχολιάστε