My Twitter Feed

4 Οκτωβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Πυροβολισμοί με αφορμή θόρυβο! -

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Στο “φουλ” οι περιοδείες Σιωνίδη -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Νέοι κόμβοι εισόδου στο Κιλκίς -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΚΚΕ: Παρουσίαση υποψηφίων ΛΑΣΥ -

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΠΑΘΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας -

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεχίζει δυναμικά ο Κυριακίδης -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

“Όλοι στη κινητοποίηση για ΠΑΘΕ” -

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Προβλήματα των παιδικών σταθμών

paidikos-stathmos-580x435Τα βασικά προβλήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς είναι:

•η παλαιότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν τα βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στους σταθμούς, έλλειψη σύγχρονων, κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων.

•οι ελλείψεις, τα κενά σε εξειδικευμένο όσο και σε βοηθητικό προσωπικό.

•η περιορισμένη δυνατότητα να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους γονείς, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα βρεφικά τμήματα και λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτό αναδείχθηκε από την επίσκεψη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, στην πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, Αικατερίνη Ζιούτα, προκειμένου να εκφραστεί «η αγωνία και την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα των μητέρων, είτε είναι εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, είτε άνεργες, να εξασφαλίσουν μια θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς».

Οι θέσεις των αντιπροσωπειών, σχετικά με την προσχολική αγωγή «ως δικαίωμα – ανάγκη λαϊκή και όχι ως εμπόρευμα» εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης αλλά και εγγράφως από το σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν.
Οι δυο αντιπροσωπείες έθεσαν προς την κ. Ζιούτα την άποψή τους για τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα, που τελικά οδηγούν το σύνολο των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων εκτός προσχολικής αγωγής.

Στη σχετική ανακοίνωση των δυο φορέων αναφέρονται και τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και η σημερινή, υλοποίησαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις οι οποίες υπαγορεύθηκαν από την Ε.Ε., υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται ακόμα σε άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως και στην χώρα μας με τα ίδια άσχημα αποτελέσματα για τις λαϊκές οικογένειες. Άρα το πρόβλημα δεν είναι απλώς διαχειριστικό, δεν προέκυψε και δεν διογκώθηκε από άγνοια, από έλλειψη ολοκληρωμένης γνώσης, αντίστοιχου λειψού σχεδιασμού, από κακούς υπολογισμούς.

Η υλοποίηση όλων αυτών των σχεδιασμών προχώρησε με την ανοχή όμως και των Δημοτικών Αρχών. Η μεταφορά στην Τοπική Διοίκηση εξολοκλήρου της λειτουργίας των σταθμών, χωρίς κονδύλια, άνοιξαν την πύλη για να κυριαρχήσει και να εφαρμοστεί η λογική του δήθεν εφικτού και του μικρότερου κακού (π.χ. η επιβολή τροφείων). Η εφαρμογή όμως αυτών των κατευθύνσεων, κατάντησαν λόγω των συνεχών περικοπών στη χρηματοδότηση, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σαν «υπηρεσίες φύλαξης». Αντιμετωπίζεται η διαπαιδαγώγηση του παιδιού και ο παιδικός σταθμός ως οικογενειακή υπόθεση – εμπόρευμα με υπηρεσίες, όπως τις αποκαλούν, «προσβάσιμες και προσιτές οικονομικά», ώστε να πληρώνονται όλα από την τσέπη μας.

Αγωνιζόμαστε ώστε:

 Η λειτουργία των παιδικών σταθμών να είναι ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με επαρκές ειδικευμένο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, παιδαγωγικό πρόγραμμα, ασφάλεια, διατροφή, σύμφωνα με τις ανάγκες της ηλικίας των βρεφών – νηπίων.

Αποκλειστικά Κρατικοί – Δωρεάν – Σύγχρονοι και Ασφαλείς βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά Ελλήνων ή μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα:

 Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.

 Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.

 Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός.

 Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.

 Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών

Σχολιάστε