My Twitter Feed

28 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Αρκετά πληρώσαμε -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

H τελετή παράδοσης – παραλαβής -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Παππάς: SOS για δημόσια Υγεία -

Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023

Να επεκταθούν τα σχολικά γεύματα -

Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023

Εξάγουμε το 50% των ζυμαρικών! -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Κριτική με αφορμή το αποτέλεσμα -

Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2023

Παππάς: Η αποδοχή με γεμίζει συγκίνηση -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

Θα συνεχίσω να προσφέρω στο τόπο -

Τρίτη, 23 Μαΐου, 2023

Πρετεντέρη στο στόμα!

anadranistakisΤου Γιώργου Ανανδρανιστάκη (ΑΥΓΗ)

—————————————————————————————————————————————————————————–Καθόμουνα την Πέμπτη και έβλεπα το πρωινάδικο του ΜΕΓΚΑ, για να μάθω επιτέλους πώς φτιάχνουνε τον καπαμά, ώσπου ξαφνικά εξαφανίστηκε ο Λιάγκας και εμφανίστηκε το ψαρωτικό σήμα του Έκτακτου Δελτίου. Όπα, είπα, για να βγάζει έκτακτο το έγκυρο ΜΕΓΚΑ, θα έπεσαν μετεωρίτες, θα ξεπαραιτήθηκε ο Πάπας, θα τάισε αλογίσιο κρέας ο Σαμαράς τον Ολάντ.

Αμ δε, ούτε μετεωρίτες, ούτε Πάπες, ούτε αλόγατα. Το μέγιστο γεγονός που ανάγκασε το ΜΕΓΚΑ να διακόψει το πρόγραμμά του ήταν η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚτου Σκανδαλίδη, του Κουτσούκου, της Γκερέκου και του Κασσή. Σεισμός, ορυμαγδός, κοσμογονία και προπαντός ένα υπαρξιακό ερώτημα που θα με καταδιώκει εφ’ όρου ζωής: Ποιος είναι, ρε παιδιά, ο Κασσής;

Από τις λίγες χαρές που έχουν απομείνει στη ρημαγμένη ζωή μας είναι να καθόμαστε αραχτοί στον καναπέ και να βλέπουμε το ΜΕΓΚΑ να εξευτελίζεται. Το Μεγάλο Κανάλι των εκδοτών, που ήταν από γεννησιμιού του η σημαία της διαπλοκής, διατηρούσε ωστόσο κουτσά-στραβά κάποιο επίπεδο με ενημερωτικές εκπομπές, σίριαλ, ταινίες, ποδοσφαιρικές μεταδόσεις. Το Μέγκα Τσάνελε του Μνημονίου, που έχει καταντήσει χρεωκοπημένο μαγαζί της καρπαζιάς, με ειδήσεις που τις γράφουν και τις παρουσιάζουν ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και ο Ψυχάρης, τούρκικα σίριαλ της οκάς και δεκάλεπτες τσοντοδιαφημίσεις για στηθόδεσμους.

Γιατί όμως έβγαλε το ΜΕΓΚΑ έκτακτο δελτίο για τις επιστροφές στο ΠΑΣΟΚ; Διότι την προηγούμενη μέρα είχανε πάει δύο γραμματείς νομαρχιακών στα κεντρικά της Ιπποκράτους για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο Βενιζέλος στήνει το επικείμενο συνέδριο, όπως στήνουν οι παράνομοι μπουκ της Πλατείας Βάθη το Τουρκοβούνια – ΜΕΤΣ. Τα πρωτοπαλίκαρα του Ευάγγελου τους άρχισαν στα μπινελίκια, οι της νομαρχιακής αντέδρασαν, πέσανε κάτι ψιλές, σπάσανε τασάκια, άρχισαν να ίπτανται καρέκλες, μέχρι που ο σοφός Σουλαδάκης τους διέκοψε κράζοντας: «Ήμαρτον, σύντροφοι, καρέκλες πετάμε μόνο στα συνέδρια θέσεων!».

Το πατιρντί των πασόκων διέρρευσε σε μπλογκς, σάιτ και κανάλια, τι να κάνει κι ο Βενιζέλος, προκειμένου να μετριάσει το ρεζιλίκι επέσπευσε την επιστροφή των τεσσάρων και έδωσε εντολή στο ΜΕΓΚΑ να σηκώσει το θέμα ψηλά. Τι είναι αυτά που λέτε, κύριέ μου; Είναι δυνατόν το ΜΕΓΚΑ να δέχεται εντολές από τον Βενιζέλο ή από οποιονδήποτε άλλον; Με παρεξηγήσατε. Το ΜΕΓΚΑ δέχθηκε τις εντολές, επειδή θεωρεί τον Βενιζέλο ως την έσχατη ελπίδα για τη σωτηρία της χώρας, ως τον χλιαρό άνεμο που χαϊδεύει τα χρυσάνθεμα των αγρών, ως τον Ων, τον Ην και τον Εσόμενο.

Και μην πει κανείς ότι το ΜΕΓΚΑ δέχεται εντολές, επειδή ο Βενιζέλος είχε στο συρτάρι του τη Λίστα Λαγκάρντ, την οποία κοσμούσε με την παρουσία του ο κ. Φώτης Μπόμπολας, γιατί αν το πει, θα του βάλω Πρετεντέρη στο στόμα.

Σχολιάστε