My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Πράσινο φως” για σύνδεση ΒΙΠΕ

*Η επίσκεψη του Ν. Παππά στο ν. Κιλκίς.

(Βίντεο) Ένα έργο, το οποίο ζητά εδώ και χρόνια η ΒΙΠΕ του Κιλκίς στο Σταυροχώρι, δηλαδή αυτό της σύνδεσής της με το σιδηροδρομικό δίκτυο, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Αυτό προέκυψε ως «χειροπιαστή» είδηση για το νομό μας από την χθεσινή (Τρίτη) επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο οποίος είπε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ότι για το έργο ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, που προβλέπουν κόστος 7 – 10 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο υπουργός επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και τη ΒΙΠΕ, όπου είχε τη δυνατότητα ν` ακούσει από επενδυτές της Περιοχής για τα θέματα που την απασχολούν, μεταξύ των οποίων και η σύνδεση.

Όσον αφορά το καθαυτό αντικείμενο της επίσκεψης, που ήταν η τηλεοπτική κάλυψη όλων των οικισμών, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι μέχρι των ερχόμενο Αύγουστο θα υπάρξει καθολική κάλυψη όλων των «λευκών περιοχών», καθότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ντροπή»!

Για το θέμα, υπήρξε συνεργασία του υπουργού με τους προέδρους των ΔΕ Ευζώνων, Μεταμόρφωσης και Ειδομένης, κατά τη διάρκεια μετάβασής  του στους δυο πρώτους οικισμούς, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μερικά από τα νοικοκυριά που απέκτησαν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να έχουν και πάλι πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με κατοίκους της Μεταμόρφωσης, δυο άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν φραστικά στον κ. Παππά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά απομονώθηκαν γρήγορα από τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι η στάση των συγκεκριμένων συγχωριανών τους δεν εκφράζει τον οικισμό.

Από τη πλευρά του ο κ. Παππάς σημείωσε με έμφαση στην ομιλία του στο Κιλκίς ότι παρά το γεγονός ότι οι πρόεδροι των ακριτικών κοινοτήτων του νομού μας, που επισκέφτηκε, του εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις «Πρέσπες» εντούτοις συνεργάστηκαν άψογα μαζί του για τα θέματα των οικισμών τους.

Το απόγευμα ο κ. υπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι με την υλοποίησή της η περιοχή αποκτά νέες δυνατότητες, καθώς θα πρέπει να σταματήσουμε να την αντιλαμβανόμαστε ως εσχατιά και να αξιοποιήσουμε τη νέα περίοδο που ξεκινά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους παρουσιάστηκαν δράσεις του Υπουργείου σχετικά με την ψηφιοποίηση των δήμων και τις έξυπνες πόλεις.

Η επίσκεψη του κ. Παππά στο νομό μας ολοκληρώθηκε το βράδυ με ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Δίκαιη ανάπτυξη και διλήμματα της εποχής μας».

Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην τρέχουσα τετραετία, στις νέες προοπτικές που διαγράφονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις επικείμενες ευρωεκλογές και το πολιτικό τους διακύβευμα («Θα διαλυθεί το αφήγημα περί επελαύνουσας ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά) και σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου (Βλέπε βίντεο).

Μετά την ομιλία, ο κ. Παππάς προχώρησε σε διάλογο με ακροατές, απαντώντας σε αγωνιώδη ερωτήματα που αφορούσαν επαγγελματικές τάξεις και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ενώ παρόντες ήταν κι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, Δ. Αγαθόπουλος και Γ. Παπαδόπουλος. Το παρών επίσης έδωσε κι ο βουλευτής του κόμματος Θόδωρος Παραστατίδης, καθώς κι η πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της άφιξης του κ. Παππά στο Συνεδριακό, περί τα 10 – 15 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο απέναντι πεζοδρόμιο υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας, προέβησαν σε φραστικές επιθέσεις με ύβρεις εναντίον του, χωρίς να υπάρξει κανενός είδους συνέχεια.

Τον υπουργό συνόδευαν στη περιοδεία του, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Μελαχρινός, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Δείτε το βίντεο της GnomiWebTV με την ομιλία του κ. Παππά.

Σχολιάστε