My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πού είναι οι κύκλοι, οέο;

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


«Πρώτον, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία…» είπε ο Μ. Βορίδης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα περί πολυφωνίας, η οποία κατά τον κ. Βορίδη πλήττεται σήμερα, ενώ στην προηγούμενη φάση, και ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, η πολυφωνία ήταν ένα αγαθό σε μεγάλη αφθονία, κι ας δούμε την πρώτη φράση: «Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός».

Πώς το ξέρει ο κ. Βορίδης; Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακόμη δεν έχει αποφανθεί τελεσίδικα για την επίμαχη υπόθεση. Θα συνεδριάσει στις 30 Σεπτεμβρίου και άγνωστο πότε θα εκδώσει την ετυμηγορία του.

Μέχρι τώρα πάντως έχει απορρίψει όσες προσφυγές έχουν γίνει από τους υποψήφιους καναλάρχες. Μερικού χαρακτήρα μεν, αλλά ενδεικτικές.

Εκφράζει τη γνώμη του ως νομικός; Σεβαστή. Να την κρατήσουμε και να τη βάλουμε δίπλα σε άλλες γνώμες συναδέλφων του, οι οποίες κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Μ. Βορίδης, όμως, εκτός από μαχόμενος δικηγόρος είναι και μάχιμος πολιτικός, κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός του κατηγόρησε πρόσφατα τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να καθοδηγήσει τη Δικαιοσύνη στο ζήτημα των τηλεοπτικών συχνοτήτων επειδή έκανε την πρόβλεψη ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δικαιώσει τελικώς την κυβέρνηση.

Ξέχασε βεβαίως ότι και ο ίδιος είχε κάνει πρόβλεψη λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά ας είναι. Δεν φοβάται ο κ. Βορίδης μήπως, εξαιτίας της συγκεκριμένης άποψης που εξέφρασε στην Επιτροπή της Βουλής, καθίσταται ευάλωτος στην κατηγορία για απόπειρα επηρεασμού του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Από το κόμμα του δεν μας λένε συνεχώς και σε όλους τους τόνους ότι οι δικαστές πρέπει να αποφασίζουν όπως επιτάσσουν οι νόμοι και η συνείδησή τους και ότι κάθε απόπειρα έμμεσης ή άμεσης χειραγώγησής τους είναι απαράδεκτη και προσιδιάζει μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας;

Δεν φοβάται, επίσης, μήπως οι «κύκλοι του ΣτΕ» -αυτοί που εμφανίστηκαν λίγο μετά την εκτίμηση Τσίπρα- μαζευτούν ξανά, συνεδριάσουν ξανά και χτυπήσουν ξανά, αυτή τη φορά επαναφέροντας στην τάξη τον ίδιο και το κόμμα του, που δεν τον αποδοκίμασε για τη βιασύνη του να βγάλει απόφαση;

Εκτός αν είναι σίγουρος (πώς άραγε;) ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι κινητοποιούνται μόνον κατόπιν εντολής ή ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι κύκλοι και κατασκευάστηκαν από φίλια κέντρα για να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα στην κυβέρνηση.

Ανάγωγα

Ούτε κουβέντα όταν γινόταν η επεξεργασία για τους όρους της δημοπρασίας. Ούτε κουβέντα για τον νόμο.

Συμμετέχεις κανονικότατα στη διαδικασία, αλλά χάνεις. Ξαφνικά τούμπα. Διαγωνισμός-παρωδία, αντισυνταγματικός ο νόμος, υποψήφιοι σε ρόλο λαγού, θα απολυθεί κόσμος, δολοφονείται ο πλουραλισμός, πλήττεται η δημοκρατία, η Ελλάς κινδυνεύει. Πότε έλεγες αλήθεια;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε