My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πολύ ξύλο πάλι στις Σκουριές

Δεκάδες προσαγωγές (ανάμεσά τους δυο ανήιλικοι), εκ των οποίων οι 78 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της στάσης, άγριο ξύλο και δακρυγόνα, περίμεναν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν χθες Κυριακή 23 Αυγούστου για τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

skouries-001Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Γεωργία Κ. μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έσπασε το πόδι της προσπαθώντας να διαφύγει από λεωφορείο, κοντά στο οποίο αστυνομικοί είχαν πετάξει δακρυγόνα. Νωρίτερα ένας 65χρονος δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από δακρυγόνο και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες – η υγεία του όμως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ακόμη και δίπλα στα λεωφορεία στα οποία προσπαθούσαν να επιβιβαστούν διαδηλωτές που αποχωρούσαν από τη συγκέντρωση.

Για πρώτη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν τους διαδηλωτές όταν αυτοί προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα που είχαν σχηματίσει. Ομάδες νεαρών απάντησαν με χρήση βομβών μολότωφ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη βία της αστυνομίας αλλά και επιθέσεις τραμπούκων εναντίον εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Πληροφορίες: infowar.gr

Σχολιάστε