My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πολύς κόσμος στο Πανηγύρι Κιλκίς

Κατακλύστηκε από κόσμο χθες βράδυ, πρώτη ημέρα της Εμποροπανήγυρης, η πλατεία Δημαρχείου και οι πέριξ δρόμοι της. Η γιορτή του εμπορίου και των γεύσεων, όπως τη χαρακτήρισε κατά το χαιρετισμό του κηρύσσοντας την έναρξή της ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, συμπαρέσυρε στη λαϊκή γοητεία της μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν με ζωηρό ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών με τη σφραγίδα των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

emporopanigyri-kilkis1-001Νωρίτερα τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν εν κινήσει λαογραφικά δρώμενα από την οδό Σόλωνος μέχρι και την πλατεία Δημαρχείου.

Στην τελετή αγιασμού της Εμποροπανήγυρης χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ενώ στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Εμποροπανήγυρη αποτελεί κορυφαίο θεσμό του Δήμου που αναδεικνύει την ταυτότητα της πόλης, τα επιμέρους οικονομικά, εμπορικά, πολιτιστικά χαρακτηριστικά και προβάλλει τα πλεονεκτήματά της. Ενισχύει συγχρόνως τη θέση του Κιλκίς ως εμπορικό κέντρο και τονώνει την τοπική οικονομία. ”Η πιο σημαντική λειτουργία της Εμποροπανήγυρης” όμως ανέφερε ”είναι η απλή η άμεση λαϊκή επικοινωνία που χτίζει και ζεσταίνει τις ανθρώπινες σχέσεις”.

emporopanigiri_kilkis2Η βραδιά κύλησε με παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς ”Οι Αργοναύτες”, του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων ”Ο Φλάμπουρας”, του Συλλόγου Κρητών ν. Κιλκίς ” Το Αρκάδι”, του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, του πολιτιστικού συλλόγου Στενημαχιτών ”Άγιος Τρύφων”, της Θρακικής Εστίας, και της ”Αρμονίας”.

Εξαιρετικές εντυπώσεις προκάλεσε σε δημότες και επισκέπτες η έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς Ελλήνων Ένδυσις” του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς η οποία μεταφέρθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση των εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ν. Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, Γ. Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ι. Τσογγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α. Βεργίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Θωμαϊδης, Κ. Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Παιονίας Χ. Γκουντενούδης, οι Αντιδήμαρχοι Ε. Αναστασιάδου, Α. Νικολαϊδης, Χ. Πιπερίδης, Π. Πεντζερετζής, Δ. Τσαντάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Ζιούτα – Γιαννακούλα, Α. Δημάκη, Γ. Μπαλάσκας, Μ. Μωϋσίδου, Κ. Παπαδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Παιονίας Α. Δεβετζόπουλος η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μ. Τσοπούλου ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κιλκίς Π. Τονικίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Η. Μπόλος, εκπρόσωπος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ”Πόντος”, οι π. βουλευτές Θ. Πασσαλίδης και Γ. Φραγγίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε