My Twitter Feed

23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κεντρική εκδήλωση της ΛΑΣΥ στο Κιλκίς -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΔΣ Παιονίας στις 26 Σεπτεμβρίου -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδείες Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΒΕ: Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ -

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Μεγάλα προβλήματα των σχολείων -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα προβλήματα του ΓΝΚ στη Βουλή -

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδεία Μυλόπουλου σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Πολύκαστρο: Κατάρτιση στους Η/Υ

Η Επιμορφωτική Κιλκίς, πρόκειται να υλοποιήσει το 1ο  εκπαιδευτικό τμήμα στο Παράρτημά της στο Πολύκαστρο (Εθνικής Αμύνης 37, Σύλλογος Ποντίων «οι Ακρίτες»), για το πρόγραμμα ‘TRAINING VOUCHER, με στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση στους Η/Υ, ξεκινά στις 30 Οκτωβρίου και λήγει στις 27 Νοεμβρίου 2012 (Διάρκεια 100ώρες).

Το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 25 άνεργοι του Δήμου Παιονίας, οι οποίοι κατόπιν ηλεκτρονικής αιτήσεως επιλέχθηκαν από τον κεντρικό φορέα του ΟΑΕΔ. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν  σε πιστοποιημένη αίθουσα πληροφορικής στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής  και στη συνέχεια, αφού δώσουν με επιτυχία εξετάσεις, θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Κατάρτισης Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης ΤΠΕ από επίσημο αναγνωρισμένο φορέα. Επιπλέον, σύμφωνα  με τις προδιαγραφές του προγράμματος “TRAINING VOUCHER”, όλοι οι συμμετέχοντες – ανεξάρτητα αν πέτυχαν ή όχι στις εξετάσεις – θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 500€.

Παράλληλα τα στελέχη της Επιμορφωτικής, ήδη δέχονται τις αιτήσεις για εγγραφές στο 2Ο  τμήμα κατάρτισης του προγράμματος “VOUCHER”, απ’  όσους επιλέχθηκαν σύμφωνα με τη νέα κατάσταση επιλαχόντων του ΟΑΕΔ. Επισημαίνεται πως είναι ευθύνη των ενδιαφερομένων να ενημερωθούν από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ ή από το site: www.voucher.gov.gr ή και μέσω της Επιμορφωτικής, σχετικά με το αν επιλέχθηκαν. Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης στους επιλαχόντες συμμετέχοντες λήγει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012.

Η έναρξη του  2ου  τμήματος στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος έχει ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο διάστημα αυτό πέρα από το πρόγραμμα “VOUCHER”,  γίνονται δεκτές αιτήσεις ανέργων για το νέο επιδοτούμενο Πρόγραμμα Ανέργων με τίτλο «Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ». (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ: 2343097340 & 2341029690.)

Ένας Επιμορφωτικός χειμώνας ξεκινά λοιπόν για την Παιονία, με ευκαιρίες εκπαίδευσης, πιστοποίησης και πολλές φορές επιδότησης για όλους τους συμμετέχοντες. Η Επιμορφωτική, όπως πράττει εδώ και πολλά έτη στο Κιλκίς δηλ. υλοποιώντας σεμινάρια ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευομένων, των ανέργων και εργαζομένων αλλά και της ζήτησης της αγοράς, έτσι σκοπεύει να λειτουργήσει και στην Παιονία, προγραμματίζοντας την άμεση υλοποίηση σεμιναρίων όπως:

–          «Κατάρτιση και Πιστοποίηση του Προσωπικού των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας (Security)

–        «Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία των Ενεργειακών Επιθεωρητών».

–        «Υποχρεωτική Κατάρτιση του Προσωπικού των Επιχειρήσεων Τροφίμων-Αρμοδιότητες ΕΦΕΤ»

–        «Επιμόρφωση Εργοδοτών & Εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας σε Επιχειρήσεις Β & Γ Κατηγορίας» κ.ά.

Σχολιάστε