My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πολυνίκης ο ΚΟΥΡΟΣ Κιλκίς

Με τη συμμετοχή 11 αθλητών και τη συγκομιδή επτά μεταλλίων (5 ασημένια και 2 χάλκινα) έληξε η συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΚΟΥΡΟΣ»,  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2012 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 1 έως και τις 3 Ιουνίου.  Η σημασία του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι μεγάλη καθώς από αυτό κρίθηκε η συμμετοχή στους παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Η ομάδα του «ΚΟΥΡΟΥ» προσέλκυσε την προσοχή και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη. Με μετάλλιο επέστρεψαν οι Ντέμος Ιωάννης (3ος στα 100 μ. αντρών κάτω των 20 και 2ος στα 200 μ. αντρών κάτω των 20), η Μάρκου Άννα (3η στα 200μ. γυναικών) καθώς και η ομάδα της σκυτάλης 4*100 των αντρών (Μακρίδης Ζαχαρίας, Πιλιτσόπουλος Σπύρος, Σμιάρης Δημήτρης, Αμοιρίδης Μάκης) που κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Τα μετάλλια αυτά έρχονται να προστεθούν στα παλαιότερα των Ντέμου και Μάρκου στην κατηγορία κάτω των δεκαοχτώ (18).

Οι υπόλοιποι αθλητές του «ΚΟΥΡΟΥ» σημείωσαν και εκείνοι σημαντικές διακρίσεις δίνοντας  υπόσχεση για ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Συγκεκριμένα, οι Πιλιτσόπουλος Σπύρος (5ος στο άλμα σε μήκος και 10ος στα 100μ. αντρών), Πουμπουρίδης Κώστας (15ος στα 1οο μ & συμμετοχή στα 200μ. αντρών),  Σμιάρης Δημήτρης (9ος στα 100 μ. & συμμετοχή στα 200 μ. αντρών), Αμοιρίδης Αδάμ (8ος στα 400 μ. & συμμετοχή στα 200 μ. αντρών), Μακρίδης Ζαχαρίας (5ος στα 800 μ. & 7ος στα 400 μ. αντρών), Πασχαλίδου Όλγα (8η στα 100 μ. και στη σφαίρα γυναικών) ενώ καλές επιδόσεις σημείωσαν και οι Μαυρόπουλος Νίκος  & Μακρίδης Γιάννης στη σφαίρα αντρών. Μόνος άτυχος ο Καρυπίδης Ηλίας που ακυρώθηκε από σφάλμα – λόγω ενθουσιασμού – κατά τη διάρκεια της προσπάθειας.

Όλες οι διακρίσεις, ανεξαρτήτως αν εξασφάλισαν μια θέση στο βάθρο ή όχι, αποδεικνύουν τη συστηματική δουλειά ετών που γίνεται στον ΚΟΥΡΟ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές (Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, ΚΔΑΠμεΑ) της Ειδικής Αγωγής στο Νομό Κιλκίς.  Με πενιχρά μέσα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, τόσο στους χώρους των δομών όσο και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που ευγενικά παραχωρεί ο Δήμος Κιλκίς, οι αθλητές με αναπηρία βάζουν στόχους, επιμένουν και τους πετυχαίνουν.  Οι προπονήσεις γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Νάντιας Μπουρλούκα ενώ ως βοηθοί στην αποστολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Αθήνα συμμετείχαν και η κα Κατερίνα Ηλωνίδου και η κα Γιαννούλα Ντέμου.

Μετά τις επιτυχίες αυτές , δικαιώνονται οι προσπάθειες όλων των ιθυνόντων στον τομέα της ειδικής αγωγής και του αναπηρικού αθλητισμού και προσβλέπουν σε μια πιο τακτική και ουσιαστική υποστήριξη από πλευράς επισήμων φορέων. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, οι διακρίσεις στον τομέα του αναπηρικού αθλητισμού δίνουν το πιο αισιόδοξο & ξεκάθαρο μήνυμα.

 

 

Σχολιάστε