My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πλιατσικολογώντας τη λογική

Του Τάσου Παππά.


Ανοηταίνουν επικινδύνως τα κυβερνητικά στελέχη και ακολουθούν κατά πόδας τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης -κάποιες φορές μάλιστα αυτά πρωτοπορούν. Για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα, για όποια παράλειψη υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό, για κάθε δυσκολία που εμφανίζεται στη διαχείριση σοβαρών ζητημάτων, φταίνε οι προηγούμενοι.

■ Χάνει τον έλεγχο η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας και το σύστημα δημόσιας υγείας φτάνει στα όριά του; Είναι φανερό ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είχε προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί παρέδωσε λίγες ΜΕΘ. Στο ερώτημα «γιατί εσείς επί οκτώ μήνες είστε βυθισμένοι σε ύποπτο λήθαργο και όταν ξυπνάτε μοιράζετε δουλειές στους φίλους σας;» η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί που χαίρονται με την έξαρση της πανδημίας και επενδύουν στην καταστροφή της χώρας».

Είναι άνευ σημασίας το γεγονός ότι δύο ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και στους δεξιούς περιφερειάρχες και δημάρχους; Είναι άνευ σημασίας το γεγονός ότι δύο υπουργοί, από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, έχουν τελείως διαφορετική άποψη και την καταθέτουν δημοσίως για το αν πρέπει να πάμε σε γενική καραντίνα; Ανευ σημασίας, βεβαίως-βεβαίως.

■ Συνωστίζεται ο κόσμος στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Είναι φανερό πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ενίσχυσε τον στόλο των αυτοκινήτων και δεν έκανε προσλήψεις οδηγών. Στην προτροπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων του χώρου «μη διστάζετε να πράξετε αυτά που είναι αναγκαία για να λυθούν τα προβλήματα», η κτηνώδης υποκρισία των κυβερνώντων εκφράζεται με την άποψη ότι η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει βελτιωθεί θεαματικά.

Προφανώς ούτε οι αξιωματούχοι ούτε οι… ανιδιοτελείς προπαγανδιστές έχουν κάνει τον κόπο να μπουν σε λεωφορείο και στο μετρό για να διαπιστώσουν ότι οι ζαβλακωμένοι ισχυρισμοί τους γελοιοποιούνται από την πραγματικότητα. Μη χολοσκάτε όμως. Το πρόβλημα θα λυθεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών όλο το 24ωρο. Αρα τι να τα κάνεις τα λεωφορεία.

■ Διαμαρτύρονται οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες επειδή τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή κι αν δεν ενισχυθούν σημαντικά θα βάλουν λουκέτο; Είναι φανερό ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί φορολόγησε ανελέητα τη μεσαία τάξη και τώρα, αντί να κρυφτεί στη σπηλιά του και να αυτομαστιγωθεί μέχρις εξαντλήσεως μπας και εξιλεωθεί, ζητάει και τα ρέστα.

■ Εχει πρόβλημα η Τράπεζα Πειραιώς; Είναι φανερό ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έκανε την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση και ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία σε ξένα χέρια που, όπως λέει και το λαϊκό άσμα, είναι μαχαίρια. Οπότε καλύτερα να το βουλώσει. Η λαοπρόβλητη σύναξη των αρίστων θα αντιμετωπίσει κι αυτό το πρόβλημα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Εν ανάγκη θα κρατικοποιήσουν την τράπεζα. Διάολε, τόσους πρώην κομμουνιστές έχουν στις τάξεις τους. Κάτι θα πάρουν κι απ’ αυτούς. Ο καλός ο μύλος όλους τους αλέθει.

■ Βολτάρουν τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη στις θαλάσσιες περιοχές και παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας; Είναι φανερό πως ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους που δεν είναι φρόνιμο να δημοσιοποιηθούν γιατί καιροφυλακτεί ο προαιώνιος εχθρός. Μαθήματα πατριωτισμού δεν δέχεται η δεξιά παράταξη. Αυτή δεν κατέβασε στους δρόμους τα πλήθη για να εμποδίσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας που είναι μία και ελληνική; Αυτή. Η κυβέρνησή της όμως χαριεντίζεται με τον Ζάεφ και πιέζει την Ε.Ε. για να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ασήμαντη λεπτομέρεια.

■ Προπηλακίστηκε αγρίως ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ; Είναι φανερό ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τις παράνομες ομάδες. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ; Και ο αρμόδιος υπουργός μας έχει βάλει το χεράκι του (δεν λέμε το όνομά του) γιατί προέρχεται από άλλη παράταξη, είναι έπηλυς, ακόμη επηρεασμένος από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς! Πλιατσικολογώντας τη λογική.

Ανάγωγα

«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων αρχικά θεωρεί ότι το υπάρχον ποινικό νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές». Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Αλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την τάξη στα Πανεπιστήμια συναντά την αντίδραση των αρμοδίων φορέων. Τελικώς, έχει δίκιο ο υπουργός Απο-ανάπτυξης και Απο-επενδύσεων: Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έχει απλωθεί παντού και πνίγει τη δημοκρατία!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε