My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Πληθωρικό καλοκαίρι πολιτισμού

Μύρισε καλοκαίρι και ο Δήμος Κιλκίς έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την περίσταση εγγράφοντας στους ημεροδείκτες του ακαταμάχητες προτάσεις που υπηρετούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, με την ανεμελιά και την πληθωρικότητα της φύσης του, δροσερό σαν αύρα ‘’κυματίζει’’ στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου για να προσφέρει όαση αναψυχής στους δημότες και στους επισκέπτες του. Στις πυκνές γραμμές του εντυπώνονται νέα θεάματα και θεατρικές παραγωγές για όλη την οικογένεια, με τις προσφερόμενες πολιτιστικές επιλογές να καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις του κοινού.

Παιδικό θέατρο, αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες, βραδιές όπερας, ξεκαρδιστικές κωμωδίες, συναυλίες καταξιωμένων ερμηνευτών θα ταξιδέψουν τους θεατές στον έναστρο ουρανό της μαγείας και της συγκίνησης.

Από τις είκοσι επτά στο σύνολο θεατρικές και συναυλιακές παραστάσεις, πάνω από το 50% – οι δεκατέσσερις για την ακρίβεια – έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας σταθερά την κοινωνική της πολιτική, όπως και πέρσι, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν πολλά θεάματα καθώς όλη την προηγούμενη περίοδο είναι προφανές ότι εξαιτίας της πανδημίας αντιμετώπισαν οικονομικά βάρη πάνω από τις δυνάμεις τους.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς είναι εδώ και έχει δύο μοναδικές κατευθύνσεις: να προάγει τον πολιτισμό, ως τροφή σκέψης και πνεύματος στους δημότες και να μοιραστεί μαζί τους τα καλοκαιρινά δώρα της τέχνης.

Το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού αναλυτικά:

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Παιδική Σκηνή Ροντίδη

Κιτρινομπελάδες

Ο Γκρου θέλει να κάνει την υπέρτατη εγκληματική πράξη, θέλει να κλέψει το φεγγάρι για να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου. Για να τα καταφέρει όμως πρέπει να πάρει την συρρικνοακτίνα από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Βίκτωρα και με αυτήν να κάνει το φεγγάρι μια σταλιά. Υιοθετεί λοιπόν δύο κοριτσάκια από το ορφανοτροφείο, ώστε με την βοήθεια τους να μπουκάρει στο οχυρό του. Όμως σιγά-σιγά αρχίζει να αναπτύσσει για αυτά μια αγάπη και να μετατρέπεται σε στοργικό πατέρα. Φυσικά στο σχέδιο του συμμετέχουν τα άπειρα κίτρινα πλασματάκια που έχει στο εργαστήριο του και πολλές φορές το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν την καταστροφή…

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Παρουσιάζονται κομψοτεχνήματα του συμφωνικού ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα

Πρόγραμμα

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Εισαγωγή Κοριολανός, έργο 62

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ. 41 σε ντο μείζονα, Κ.551 (Συμφωνία του Διός) Πάμπλο δε Σαρασάτε (1844-1908): Τσιγγάνικες μελωδίες για βιολί και ορχήστρα, έργο 20 Ανδρέας Τσελίκας: Εορταστική Εισαγωγή για ορχήστρα (2012)

Ελεύθερη είσοδος

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Παράσταση Θεάτρου Σκιών

Τα γενέθλια του Καραγκιόζη

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή, ανεβάζουν την παράσταση ‘’Τα γενέθλια του Καραγκιόζη’’

Όλα έδειχναν πως η ημέρα των γενεθλίων του πρωταγωνιστή μας θα είναι χαρούμενη και χορταστική. Ένα άτυχο συμβάν όμως αλλάζει την ροή των πραγμάτων και ο λαϊκός μας ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες περιπέτειες, καθώς και με την Βεζυροπούλα η οποία έχει την ίδια μέρα τα δικά της γενέθλια. Μαθημένος όμως στα δύσκολα ο Καραγκιόζης καταφέρνει να περάσει υπέροχα και διασκεδαστικά μια αξέχαστη μέρα. Είστε όλοι καλεσμένοι…

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια!

Τιμή εισιτηρίου 5ευρώ

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα έναρξης 21:30

Συναυλία Άννας Βίσση – Αμήν!

Τιμή εισιτηρίου 20ευρώ

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα έναρξης 21:30

Θεατρική κωμωδία σε πρωτότυπο κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου

Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη

Με τη σκηνοθετική ματιά του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το Θέατρο του Νέου Κόσμου οργανώνει μια μάζωξη στον Κάτω Κόσμο, με κεντρικό πρόσωπο τον απόντα Καραϊσκάκη. Εμπνευσμένος από τον μεγάλο αγωνιστή της Επανάστασης, ο Λάκης Λαζόπουλος σκιαγραφεί τη μορφή του δίνοντας χώρο στους πολλούς χαρακτήρες που επηρέασαν τη ζωή του ήρωα: στο γραμματικό και βιογράφο του Δημήτρη, στη μάνα του Ζωή, στη γυναίκα του Γκόλφω, στη σύντροφό του Μαριώ, που ντύθηκε με φουστανέλα και ως Ζαφείρης ήταν ο φύλακας άγγελός του ως το τέλος. Όλοι αυτοί, μαζί με πρόσωπα από τον σύγχρονο δημόσιο βίο, μιλούν για τη μυθική αυτή μορφή της Επανάστασης, φωτίζοντας πλευρές της ζωής και του χαρακτήρα του Καραϊσκάκη, του ‘’διαβόλου και άγγελου μαζί’’, που αγαπήθηκε από το λαό όσο κανένας.

Παίζουν οι Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου και Σπύρος Γραμμένος.

Τιμή εισιτηρίου 18ευρώ

Τιμή εισιτηρίου για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ και άνω των 65ετών 15ευρώ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Ψυχή και Σώμα

Περιδιαβαίνουμε το μοναδικό κόσμο της μουσικής με τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη με μελωδίες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.

Τιμή εισιτηρίου 12ευρώ

Τιμή προπώλησης 10ευρώ

Σημεία Προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Ηλιάδη Χρήστου, 21ης Ιουνίου 124, Κιλκίς, τηλ. 2341075307, Βιβλιοχαρτοπωλείο- Σύμμετρο Βιβλιοχαρτοπωλείο, 21ης Ιουνίου 53, Κιλκίς, τηλ. 2341027354, Vergina Travel, Μητροπόλεως 47, Βέροια, τηλ. 2331022200
Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Όπερα Tosca του Giacomo Puccini

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη δραματική όπερα του Giacomo Puccini μέσω live stream. Πρόκειται μια συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Η Tosca, από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, εμπλέκει σε παράφορα πάθη τους τρεις πρωταγωνιστές του έργου με τραγικό τον επίλογο της ζωής τους. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν σπουδαίοι Έλληνες λυρικοί ερμηνευτές.

Ελεύθερη είσοδος

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:15

Παιδική παράσταση

Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ

Η παιδική σκηνή της Εταιρίας Θεατρικών Παραγωγών ‘’Μέθεξις’’ παρουσιάζει το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, πέντε μουσικούς με επτά μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά ζωντανά επί σκηνής. Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων, από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης.

Ελεύθερη είσοδος

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Θεατρική παράσταση

Ο Κήπος του Bruce Gooch

Σκηνοθετημένο από το Δημήτρη Μυλωνά το θεατρικό έργο θυμίζει με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης. Επί σκηνής ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Ελεύθερη είσοδος

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Μουσικοθεατρική παράσταση

Κάποτε στο Βόσπορο του Άκη Δήμου

Μια παράσταση για την Πόλη της καρδιάς μας! Ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών και ένας δυνατός θίασος πρωταγωνιστών θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες, με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, , Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς Ευαγγελία Μουμούρη, , Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις στο viva.gr

Τιμή εισιτηρίου 20ευρώ

Τιμή εισιτηρίου (για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ: 15ευρώ)

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Παιδικό Θέατρο

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καλός Λύκος

Η Κοκκινοσκουφίτσα στον δρόμο για το σπίτι της Γιαγιάς παρακούει τις συμβουλές της μαμάς της και περνάει από το σκοτεινό μέρος του δάσους όπου συναντά τον Λύκο και ξεκινάει η ιστορία μας. Μια πιο χαρούμενη και αισιόδοξη εκδοχή από το Μικρό Θέατρο Λάρισας που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και μεγάλων φίλων!!!

Κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργος Πούλης. Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ιωάννα Δαρμή, Μαρίνα Μπασέτα

Κρατήσεις – Πληροφορίες : 6974797109

Τιμή εισιτηρίου 10ευρώ

Προπώληση 8 ευρώ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Κωμωδία

Αφοί Μπαμπούλας του Alfredo Sanzol

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης υπογράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατρεπτική κωμωδία «Αφοί Μπαμπούλας» του Ισπανού συγγραφέα Alfredo Sanzol. Το έργο διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Γουάδα το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τρίνη είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι. Επειδή η Γουάδα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Τρίνη, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Γουάδα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Μαρτίν και η Μαρτίνα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι άνθρωποι -ζώντες και μη ζώντες- βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;

Διανομή ρόλων: Αντιγόνη Ψυχράμη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ζήσης Ρούμπος, Αντώνης Κρόμπας, Δημήρης Μακαλιάς, Ελένη Βαΐτσου.

Ελεύθερη είσοδος

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Αρχαία τραγωδία

Βάκχες του Ευριπίδη

Η Εταιρία Τέχνης ‘’Ars Aeterna’’ και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη ‘’Βάκχες’’ ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Η υπόθεση: Ο Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλλει τη δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας – γιου, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας. Με τη βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών. Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος) Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας) Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας) Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος) Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη) Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος).

Τιμή εισιτηρίου: 15ευρώ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Θεατρική παράσταση

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη

Οι εμβληματικές ‘’Όρνιθες’’ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας ετοιμάζονται να «πετάξουν», απογειώνοντας το θεατρόφιλο κοινό στην Αριστοφανική ‘’Νεφελοκοκκυγία’’

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασαν πέρσι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στην περιοδεία αλλά και στα Φεστιβάλ Δάσους, Δίον και Φιλίππων, οι ‘’Όρνιθες’’ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, με πρωταγωνιστές τους Ταξιάρχη Χάνο, Γιάννη Σαμψαλάκη, Βασίλη Παπαδόπουλο, και έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών, επανέρχονται και μας καλούν να ‘’ανοίξουμε φτερά’’.

Ο Αριστοφάνης με εργαλεία του τη σάτιρα και τη φαντασία, καταφέρνει να μετουσιώσει την πίκρα και την αγανάκτηση σε κωμικότητα και να αναδείξει ακόμα μια φορά τη λυτρωτική λειτουργία του γέλιου.

Ελεύθερη είσοδος

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:15

Θεατρική κωμωδία

Το νυφικό κρεβάτι του Jan de Hartog
Τρυφερή κωμωδία με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα, παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι. Το νυφικό κρεβάτι είναι ένας ύμνος στη συντροφικότητα, ένας ύμνος στην αγάπη και ένα σχόλιο κωμικό αλλά και συναισθηματικό πάνω στον έγγαμο βίο. Ο Ολλανδός συγγραφέας του, με εξαιρετικές δόσεις χιούμορ και συναισθήματος, πέτυχε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για το έργο εδώ και 70 χρόνια μόνο και μόνο γιατί προτρέπει τους ανθρώπους, να κάνουν το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο, που είναι ταυτόχρονα και το πιο απλό: Να μάθουν να αγαπιούνται…

Η διασκευή – απόδοση είναι του Δημήτρη Αποστόλου και Αλέξανδρου Ρήγα με τον τελευταίο να ασκεί και καθήκοντα σκηνοθέτη.

Ελεύθερη είσοδος

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Κωμωδία

Ειδικές Περιστάσεις του Bernad Slade

Οι Ειδικές Περιστάσεις διαπραγματεύονται τις συναντήσεις ενός διαζευγμένου ζευγαριού στις οποίες προκύπτει το ζήτημα για το εάν υπάρχει φιλία μετά το διαζύγιο. Μια κωμωδία σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Θύμιο Κούκιο για έναν έρωτα που πάλιωσε στις βαλίτσες τους και με την ψεύτικη υπόσχεση που δίνουν όλοι ‘’θα παραμείνουμε φίλοι’’, χωρίζουν τους δρόμους τους και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μπορούν όμως δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ζωή να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους; Δέκα χρόνια μετά θα επανεξετάσουν το ερώτημα και ίσως συμφωνήσουν ότι ‘’εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις’’. Οι ‘’Ειδικές Περιστάσεις’’ είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Καναδός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Bernad Slade και ανέβηκε σε σκηνή του Broadway.

Ελεύθερη είσοδος

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Βραδιά – Aφιέρωμα σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς

με προβολή live stream από το Φεστιβάλ Επταπυργίου

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει βραδιά αφιέρωμα σε Θεσσαλονικιούς δημιουργούς, τιμώντας τον σπουδαίο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή που έχει αφήσει έντονο το σημάδι του στη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Συμμετέχουν Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη και Κώστας Πρατσινάκης.

Ελεύθερη είσοδος

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Δημοτικό Πάρκο – Κήπος – Ώρα 21:30

Βραδιά λυρικού τραγουδιού

Δύο και μία σοπράνο τραγουδούν στον Κήπο

Άριες από γνωστές όπερες, αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο καθώς και τραγούδια μεγάλων κλασικών Ελλήνων συνθετών θα πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης. Οι Κιλκισιώτισσες σοπράνο Βάσω Βαϊούλη, Αναστασία Πατσακίδου, μαζί με την διακεκριμένη σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη θα παρουσιάσουν μια βραδιά γεμάτη μουσική ντύνοντας με Τέχνη την καθημερινότητας μιας πολυσύχναστης περιοχής ανάμεσα σε παιδάκια που παίζουν, εφήβους που κάνουν βόλτα με την παρέα τους και πολίτες που απολαμβάνουν το ποτό τους στα στέκια πέριξ του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου. Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα ακουστούν συνθέσεις διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Ριάδης ο Κωνσταντινίδης, ο Σαμάρας, οι οποίες βασίζουν την μελωδική τους γραμμή σε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας.

Ελεύθερη είσοδος

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Θεατρική κωμωδία

Η θεραπεία είναι μία!

Ανατρεπτική κωμωδία, κόντρα στα δεδομένα της εποχής από το θίασο ‘’Τέμετερ’’ που επιστρατεύει για να επιστρέψει ξανά το χαμόγελο στα χείλη όλων μας. Το σενάριο έγραψε ο Δημήτρης Πιπερίδης με τους Τάκη Βαμβακίδη και Αλέξη Παρχαρίδη σε ρόλο- έκπληξη!

Τιμή εισιτηρίου 12ευρώ

Προπώληση 10ευρώ

Δωρεάν είσοδος σε φοιτητές, μαθητές και ΑΜΕΑ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Θεατρική παράσταση

Η Κυρά της Ρω του Γιάννη Σκαραγκά

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Κυρά της Ρω έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία, ένας θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα.

Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε νέα σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα.

Ο θεατρικός μονόλογος Η Κυρά της Ρω του Γιάννη Σκαραγκά τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ελεύθερη είσοδος

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Στέλιο Ρόκο

Με την προτροπή «Ζήσε τη ζωή σου» δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ο Στέλιος Ρόκκος και η Μελίνα Ασλανίδου, που έχουν ζήσει και ‘’χτίσει’’ τη ζωή τους με το συγκεκριμένο μότο, ερμηνεύουν τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά, μεγάλες επιτυχίες τους δένουν, με τέτοιο τρόπο, για να βάλουν στο «μουσικό τους διάλογο» τη φωνή του κόσμου που θα βρεθεί κοντά τους στη συναυλία.

Τιμή εισιτηρίου 20ευρώ

Προπώληση : www.ticketservices.gr

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Παιδική θεατρική παράσταση

Ο Παπουτσωμένος Γάτος

Ο παπουτσωμένος γάτος είναι λαϊκό παραμύθι από τη συλλογή παραμυθιών του Σαρλ Περώ το 1967.Οι ρίζες του, ωστόσο, είναι παλιότερες και πιθανότατα να προέρχεται από την Ιταλία. Μετά τον θάνατο ενός μυλωνά, ο πρώτος γιος κληρονομεί τον μύλο, ο δεύτερος τον γάιδαρο και ο τρίτος τον φαινομενικά άχρηστο γάτο που ζει στις αποθήκες του μύλου. Ο γάτος όμως, που είναι πονηρός και καπάτσος, καταφέρνει με ένα ζευγάρι μπότες και μια αρχοντική στολή να εξασφαλίσει στο αφεντικό του χρυσάφι, μεγάλη ιδιοκτησία γης, ένα παλάτι και στο τέλος την ίδια την βασιλοπούλα για σύζυγο!

Παίζουν οι ηθοποιοί Ευπραξία Αναστασιάδου, Αθανασία Αποστολίδου, Γεωργία Γκαβανούδη, Στέφανος Τσάκατος, Μαρία Χατζηδημητρίου.

Τιμή εισιτηρίου 8ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr

Πληροφορίες: 6973 95 85 47, 6948 77 14 26 | www.texnokosmos.art

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Αρχαία τραγωδία

Ιφιγένεια η εν Ταύροις του Ευρυπίδη

Στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης ανεβάζει την ‘’Ιφιγένεια η εν Ταύροις’’ του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου. Επιλέγει να συναντηθεί και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επιστρέφει ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Τιμή εισιτηρίου 20ευρώ

Τιμή εισιτηρίου (για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ :15ευρώ)

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:00

Παιδικό Θέατρο

Ο Λύκος και τα τρία Γουρουνάκια

Tο πασίγνωστο παραμύθι του James Halliwell-Phillipps σε μια νέα θεατρική απόδοση από το Μικρό Θέατρο Λάρισας που θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Ο Λύκος και τα Τρία Γουρουνάκια μπαίνουν σε νέες περιπέτειες! Τα τρία γουρουνάκια προσπαθούν να φτιάξουν τα δικά τους σπίτια και ο Λύκος βρίσκει την ευκαιρία να τους “κλέψει” τις λίρες! Δεν είναι τελείως μόνος αυτή την φορά, καθώς έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του ….βοηθού του!! Θα καταφέρουν τα γουρουνάκια να γλιτώσουν και να χτίσουν τα σπίτια τους; Θα σώσουν τους εαυτούς τους και τις λίρες τους;

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Νίκος Παπαγιάννης , Άννα Γιαννακίδου, Γεωργία Ματσούλια.

Ελεύθερη είσοδος

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 20:30

Μουσικοθεατρική παράσταση για τα 200χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Χρόνια Δοξασμένα

Το Θέατρο ‘’Θυμέλη- Έλλης Βοζικιάδου», συμμετέχοντας στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει μια πλούσια μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα με διακεκριμένους τραγουδιστές, ηθοποιούς και μουσικούς.

Η παράσταση έχει εορταστικό και νοσταλγικό χαρακτήρα, με ιστορικές αφηγήσεις από το ένδοξο έπος του 1821 που πλαισιώνονται από μια εξαιρετική επιλογή ποιημάτων των μεγαλύτερων Ελλήνων ποιητών (Κ. Παλαμά, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Α. Σικελιανού, Γ. Ρίτσου, Κ. Βάρναλη, Α. Βαλαωρίτης κ.α.) σε συνδυασμό με γνωστά, αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά αλλά κυρίως σύγχρονα που γράφτηκαν από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς και τραγουδήθηκαν από μεγάλες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου (Ν. Ξυλούρη, Γ. Νταλάρα, Σ. Βέμπο, Μ. Μητσιά, Χ. Αλεξίου, Α. Καλογιάννη, Μ. Φαραντούρη κ.α.). Την παράσταση συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκειά της οπτικοακουστικό υλικό από μεγάλη οθόνη προβολής στην οποία «παρελαύνουν» όλοι οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής.

Κεντρικοί ερμηνευτές συναυλίας: Λόρνα – Σπύρος Κλείσσας.

Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί: Μαρία Συμεών – Γιάννης Λεβέντης

Παίζουν οι μουσικοί Θάνος Γεωργουλάς πιάνο – πνευστά, Μαρίνος Κωστόπουλος πιάνο – keybords, Γιώργος Παχής μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς, λαούτο, τόμπρα, Ντίνος Ράλλης κιθάρα.

Ελεύθερη είσοδος

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 21:30

Νύχτα μαγική με τη Νατάσα Θεοδωρίδου

Τιμή εισιτηρίου 20ευρώ

Προπώληση : www.ticketservices.gr

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς – Ώρα 20:30

Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και την Νανά Μπινοπούλου

Ο Παντελής Θαλασσινός, παρέα με τη Νανά Μπινοπούλου και την ορχήστρα του, ταξιδεύει το κοινό μέσα από μονοπάτια χαράς, αλλά και πιο ιδιαίτερων στιγμών.
Ερμηνεύει τραγούδια από την εποχή των Λαθρεπιβατών αλλά και δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών και συνθετών. Τραγούδια, που αντέχουν στο χρόνο, τραγούδια που μας συντροφεύουν μια ζωή. Η μουσική παρέα συμπληρώνεται με τους μουσικούςΣωτήρη Μαργώνη (βιολί) Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι) Λευτέρη Χαβουτσά (κιθάρα) Πέτρο Βαρθακούρη (μπάσο) Φίλιππο Λευκαδίτη (κρουστά) ενώ τον ήχο συμπληρώνουν οι
Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχης Γιαννακούρας.

Ελεύθερη είσοδος

* Όλες οι εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021 του Δήμου Κιλκίς θα υλοποιηθούν με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχολιάστε