My Twitter Feed

17 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Πιρουέτες που ζαλίζουν θεατές

Του Τάσου Παππά.


Όταν ένας φανατικός που δεν δίσταζε να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των πολιτικών αντιπάλων του, να τους απειλεί με Ειδικά Δικαστήρια, αλλάζει βιολί και παραδέχεται ότι δεν τα έκαναν όλα χάλια την περίοδο που κυβερνούσαν, αναγνωρίζει μάλιστα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κινήθηκαν σωστά και κάνει αυτοκριτική για τη στάση του κόμματός του, τότε αναρωτιέσαι για τα κίνητρά του. Ψάχνεις να βρεις τις αιτίες για τις αλλεπάλληλες κρίσεις ειλικρίνειας. Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Το τελευταίο διάστημα χτύπησε τέσσερις φορές προκαλώντας απορίες στο μέγαρο Μαξίμου και σε συναδέλφους του στην κυβέρνηση. Αλλον Αδωνι Γεωργιάδη ξέραμε, άλλον Αδωνι Γεωργιάδη βλέπουμε.

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε πει πως το «μαξιλάρι» των 37 δσ. είναι δημιούργημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Προ ολίγων ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «Σκάι», παραδέχθηκε ότι το «μαξιλάρι» των 37 δισ. άφησε στα κρατικά ταμεία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε πειράξει το μαξιλάρι του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό και τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν περίπου τα ίδια». Η απόσταση ανάμεσα στον αφορισμό Μητσοτάκη και στην ομολογία Γεωργιάδη είναι μεγάλη. Με μια κουβέντα ο κ. Γεωργιάδης «άδειασε» τον προϊστάμενό του πρωθυπουργό.

● Τον προηγούμενο μήνα μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για την καλή Συμφωνία των Πρεσπών και υποστήριξε ότι όποιος δεν τη σεβαστεί κάνει κακό στην Ελλάδα. Ο χτεσινός Γεωργιάδης την περίοδο που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών θα χαρακτήριζε μια τέτοια δήλωση εξωφρενική, ενδεχομένως και προδοτική. Ο σημερινός Γεωργιάδης είναι αλλού.

● Πάλι από το βήμα της Βουλής, παραδέχθηκε το λάθος της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τη φαρμακευτική κάνναβη και αναγνώρισε τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πάρει τηλέφωνο τον κ. Καρανίκα, να του ζητήσει συγγνώμη και να καλοδεχτεί τις συμβουλές του για τη διαχείριση της υπόθεσης. Η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε τον εκνευρισμό του ιδεολογικά ομοτράπεζού του Μάκη Βορίδη, αλλά και στελεχών της παράταξης που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν και κυρίως να εξηγήσουν τις στριφογυριστές του υπουργού Ανάπτυξης.

● Ο κ. Γεωργιάδης ανακάλυψε θετικά και στον νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινηματογραφικές παραγωγές. Στην τηλεόραση του «Σκάι» είπε: «Επειδή εμένα μ’ αρέσει να προβάλλω τη συνέχεια του κράτους, την καλή συνεργασία και όχι μόνο τη σύγκρουση, να πω ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ένας νόμος για την προσέλκυση τουριστικών παραγωγών. Είναι η φύση μου, ποτέ δεν κρίνω τι μου έκαναν οι προηγούμενοι… Εφτιαξαν έναν νόμο με τον κ. Κρέτσο που έδινε κάποια κίνητρα. Αυτά χρειάστηκαν και επέκταση και βελτίωση και το κάναμε με τον κ. Πιερρακάκη, αλλάξαμε τον νόμο με τον Κυριάκο και αυξήσαμε το rebate στο 40%».

Συμπέρασμα: Οι προηγούμενοι δεν ήταν και τόσο κακοί όσο τους παρουσίαζε η προπαγάνδα της Δεξιάς. Κάτι χρήσιμο έκαναν κι αυτοί. Δεν κληροδότησαν στους επόμενους ερειπιώνα. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε πάντα δίκιο όταν ασκούσε κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Προκύπτει όμως το ερώτημα: Γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο κ. Γεωργιάδης; Είναι ειλικρινής η μεταστροφή του; Είναι επιπόλαιος και στην προσπάθειά του να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα δεν τον ενδιαφέρει να κάνει και να λέει πράγματα που εκθέτουν τον ίδιο, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση; Είναι οπορτουνιστής πλήρους απασχόλησης και δεν έχει πρόβλημα να μετακινείται από τη μια θέση στην ακριβώς αντίθετή της; Μήπως στέλνει το μήνυμα στο μέγαρο Μαξίμου ότι «έτσι θα λειτουργώ σε καθημερινή βάση αν με βγάλετε από την κυβέρνηση»;

Ανάγωγα

Ενα από το πιο ξεκαρδιστικά ανέκδοτα τελευταίας σοδειάς. Διαβάζω στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Αγγελή: «Η Νέα Δημοκρατία σεβόμενη διαχρονικά την αρχή της διάκρισης των εξουσιών δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης». Με μέτρο τα χάχανα γιατί μπορεί να σας πιάσει λόξιγκας.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε