My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Πετύχαμε το μέγιστο δυνατό”

Η τοποθέτηση Παραστατίδη στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση πέτυχε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες και συγκυρίες κάτω από τις οποίες έγιναν οι διαπραγματεύσεις. Μπορεί να πήραμε λιγότερα από ότι θα θέλαμε αλλά πήραμε περισσότερα από ότι μας έδιναν”.

parastatidis-theodorosΤ` ανωτέρω υπογράμμισε ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολύωρης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Παραστατίδη:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η σημερινή σύγκληση της Κ.Ο. πραγματοποιήθηκε  προκειμένου να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής προσπάθειας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Οικονομικού Επιτελείου με τους πιστωτές. Για  να έχει κάποιος μια πλήρη εικόνα, σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και όλες τις πτυχές του κειμένου που απεστάλλει στα θεσμικά όργανα του Eurogroup. 

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως εκλεγήκαμε από τον Ελληνικό λαό με την δέσμευση να παραμείνουμε «εντός της Ευρωζώνης» και «εντός του Ευρώ» και από την άλλη, να πορευτούμε  «εκτός μνημονίου» , «εκτός Τρόικας» και «εκτός λιτότητας».

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Επομένως, ήμασταν υποχρεωμένοι να ισορροπήσουμε μεταξύ των δύο αυτών προεκλογικών υποσχέσεων προς τον Ελληνικό λαό.

Για να προσδιορίσουμε το μέγεθος της επιτυχίας που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την στάση και τις προτάσεις των εταίρων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, εκτιμώ πως η Κυβέρνηση πέτυχε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, συνυπολογίζοντας τις συνθήκες και συγκυρίες κάτω από τις οποίες έγιναν οι διαπραγματεύσεις.

Μπορεί να πήραμε λιγότερα από ότι θα θέλαμε αλλά πήραμε περισσότερα από ότι μας έδιναν.

Τώρα, αν κάποιοι έχουν στο μυαλό κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα ένα πλάνο Β, που θα σήμαινε σύγκρουση με τους Εταίρους, με τις όποιες επιπτώσεις, θα πρέπει να μας το πούνε.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανές πως θα πρέπει να ζητήσουμε με προσφυγή στο λαό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, ώστε να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός για την νέα αυτή πρόταση, προκειμένου  να είμαστε  συνεπείς μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και πράξεων.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι, πως η Κυβέρνηση ορθώς διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση, αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.”

 

Σχολιάστε