My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Πετρέλαιο: Να μπει το Κιλκίς στην Α` ζώνη

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή σχετικά με τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων

Στην επιστολή κάνει λόγο για  αστοχία του μέτρου της εξίσωσης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και ζητά ν` αρθεί η αδικία της μη συμπερίληψης του νομού Κιλκίς στην Α` Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης.

Η επιστολή του κ. Γκουντενούδη:

“Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια τόσο των καταναλωτών όσο και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, εξ αιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου και της εξίσωσης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προέρχεται τόσο από εμπόρους όσο και από καταναλωτές, από μόνο του δείχνει την αστοχία του μέτρου. Μια αστοχία η οποία ζημιώνει τους πρατηριούχους αφού το πανάκριβο προϊόν δεν πωλείται με αποτέλεσμα το λουκέτο σε όλο και περισσότερα πρατήρια. Από την άλλη, οι καταναλωτές που ήδη υφίστανται τη μείωση των αποδοχών τους ή και την ανεργία, αδυνατούν όλο και περισσότερο να προμηθευτούν το καύσιμο για τη θέρμανσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Ο τελικός στόχος του μέτρου που είναι η συλλογή εσόδων για το Δημόσιο Ταμείο, δεν επιτυγχάνεται αφού μειώνεται δραστικά η κατανάλωση και ο “τζίρος”. Παράλληλα οι κάτοικοι, ειδικά των βόρειων περιοχών, στρέφονται σε άλλους τρόπους θέρμανσης που μπορεί να επιφέρουν βλάβη στο φυσικό περιβάλλον.

Κύριε Υπουργέ,

Πέρα από την αφόρητη επιβάρυνση που προκαλεί η αύξηση των Ειδικών Φόρων και η εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο, ο νομός Κιλκίς υφίσταται και την αδικία της μη συμπερίληψής του στην Α’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, παρά τις γνωστές ακραίες θερμοκρασίες που σημειώνονται τους χειμερινούς μήνες. Ως προς τα ζητήματα αυτά ζητούμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις ώστε τα οδυνηρά μέτρα να μειώσουν κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις τους.”

 

 

 

Σχολιάστε