My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Με Κ. Αρβανίτη η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Πάϊκο: Προβλήματα από βροχοπτώσεις -

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2023

Με φωτοβολταϊκά τώρα η ΔΕΥΑΚ -

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2023

Παγκόσμια πρωτιά για τη Doppler! -

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2023

“Πετρέλαιο: Εξ αρχής οι ελαφρύνσεις”

Βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων κι ο Γ. Γεωργαντάς, συναντήθηκαν χθες Τρίτη στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, αλλά είδηση δεν προέκυψε. Απλώς, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές “για τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι πολίτες που θα ενισχυθούν ώστε να μην είναι δυσβάστακτα επαχθής η εξίσωση των τιμών πετρελαίου ενόψει της χειμερινής περιόδου”.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Κιλκισιώτης βουλευτής έθεσε απλώς ζήτημα εκ των προτέρων ελάφρυνσης των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, με συνεκτίμηση και των λοιπών κριτηρίων, και όχι στην εκ των υστέρων απόδοση τμήματος του  “δυσβάστακτου πλέον κόστους αγοράς πετρελαίου θέρμανσης”.

“Η ρύθμιση υπέρ των θιγομένων πολιτών θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο εφόσον η ελάφρυνση  – μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ισχύσει κατά την αγορά του πετρελαίου ενσωματωμένη στην τιμή αγοράς. Η επιλογή της εκ των υστέρων απόδοσης τμήματος της αυξημένης – εξισωμένης τιμής πετρελαίου  σε ορισμένους πολίτες, θα οδηγήσει σε ένα πολύπλοκο και επομένως δυσλειτουργικό σύστημα, πέραν της αρχικής δυσκολίας μεγάλου τμήματος του πληθυσμού να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος προμήθειας του πετρελαίου”, είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Σχόλια
One Response to ““Πετρέλαιο: Εξ αρχής οι ελαφρύνσεις””
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με εκείνη της θέρμανσης θα αποτελέσει την οικονομική ταφόπλακα για τα αδύναμα νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα επιλογής μιας οικονομικότερης εναλλακτικής λύσης. Η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, σε συνδιασμό με τις ασαφείς προθέσεις της για την ενίσχυση των οικονομικά εξαντλημένων πλέον πολιτών της χαμηλής και μεσαίας τάξης απο τις διάφορες και διαρκείς φορολογίες, αποτελεί μιά καθαρά εχθρική προς αυτούς στάση εν όψη του επόμενου χειμώνα. Αφού λοιπόν η κυβερνητική τρόικα συμπεριφέρεται σαν να λέει “κόψτε το λαιμό σας “, το ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί ειδικά για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης δεν δημιουργείται ένα παλλα’ι’κό κίνημα αντίδρασης οργανωμένο απο τα αντιμνημονιακά κόμματα, τα οποία θα έβγαζαν τον κόσμο στους δρόμους με διαρκείς διαμαρτυρίες, ώστε να μην εφαρμοστεί τουλάχιστο ΕΝΑ απο τα τόσα μέτρα που έχουν λυγίσει τον κοσμάκη; Αντίθετα τηρούν “σιγή ασυρμάτου” και είναι απορίας άξιο γιατί δεν κάνουν επιτέλους κάτι για το καυτό αυτό ζήτημα. Αν υποψιαστώ οτι το ενδιαφέρον τους για το ζόρι του κόσμου εξαντλήθηκε προεκλογικά, τότε αδέρφια απο αυτούς μεν… ζήτω που καήκαμε και για τον χειμώνα δε…ζήτω που παγώσαμε…

Σχολιάστε