My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Περιοδείες σε σούπερ-μάρκετ

Περιοδείες στα super market του Κιλκίς και του Πολυκάστρου πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες μέλη από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, με τη συμμετοχή μελών από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας, καθώς και εκλεγμένων συνδικαλιστών από το Δημόσιο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών μς τίτλοοι εργαζόμενοι στα super market του Κιλκίς δεν είναι μόνοι τους! Άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους!” αναφέρονται τα εξής:

“Οι περιοδείες εντάσσονταν στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα super market, στην οποία καλούσαν δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα, για να εκφράσουν οι εργαζόμενοι τη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Τα μέλη των σωματείων από το Κιλκίς, βρέθηκαν στα super market, μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν τόσο με εργαζόμενους όσο και με πελάτες, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων, τα οποία πολλές φορές είναι στοιχειώδη. Παράλληλα στάθηκαν στις συνθήκες εργασίας και την ένταση της επίθεσης από την εργοδοσία, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όπως σημείωσαν: «Δεν φτάνει να δίνονται έκτακτα μπόνους – δωροεπιταγές, τα οποία μάλιστα υπερπροβάλλονται με στόχο να δείξουν κοινωνικό πρόσωπο, εξασφαλίζοντας έμμεσα απλήρωτη διαφήμιση. Στη Γαλλία και στο Βέλγιο αυτά τα μπόνους ονομάστηκαν “bonus θανάτου”. Προφανώς και δεν υποτιμάμε την αξία που έχει στις μέρες μας οποιασδήποτε προσθήκη που ενισχύει το μισθό, αλλά κανένα μπόνους δεν μπορεί να βρεθεί πάνω από την προστασία της ζωής, να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει την απουσία μέσων προστασίας, την έκθεση στον ιό. Ούτε οι τηλεφωνικές γραμμές και οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η πανδημία». Τονίζοντας, ότι «αυτό που επιβάλλεται είναι η άμεση και ολοκληρωμένη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, η ανανέωση των συμβάσεων, το πλήρες ωράριο (8ωρο-5μερο), η απόδοση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας».

Επίσης, κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους στα super market, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να στηριχτούν στον αγώνα και στη συλλογική οργάνωση, ειδικά σε συνθήκες όπου τα Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Κιλκίς, όπως και τα ίδιο το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς είναι άφαντα, και έχουν αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοσίας.”

Σχολιάστε