My Twitter Feed

15 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σπουδαία έκθεση του ΑΕΙ μας -

Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Περιοδείες Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας

Περιοδείες σε Πολύκαστρο, Πευκόδασος, Μικρόδασος, Πλατανιά, Ευζώνους, Ποντοηράκλεια, Ασπρο, Ευρωπό και Γουμένισσα πραγματοποίησε η “Λαική Συσπείρωση Παιονίας” με επικεφαλή το δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας, Βασιλακάκη Τάσο, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Πετρέντση, Ηλία Σμυδάκη-Χαμουρούδη, Νίκο Τσουμάνα, Κώστα Πολίτη, την υποψήφια σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, Ζωή Μακρή καθώς και την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, Ειρήνη Χατζή.

Στη συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με κατοίκους της περιοχής εκφράστηκε η έντονη ανησυχία τους για το μαζικό κύμα φυγής των νέων από την περιοχή αλλά και τα μόνιμα προβλήματα στη λειτουργία των δομών υγείας και ιδιαίτερα του νοσοκομείου Γουμένισσας.

Ιδιαίτερα εκφράστηκε η αγανάκτηση τους για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ, τραπεζών και άλλων υπηρεσιών αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η λειτουργία βιολογικών καθαρισμών και η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης από αμίαντο σε αρκετούς οικισμούς, η κακή κατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου οδοποιίας, η καθυστέρηση κατασκευής απαραίτητων έργων άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας , η έλλειψη διαδημοτικής συγκοινωνίας αλλά και η καθυστέρηση κατασκευής του αυτοκινητόδρομου “Χαλάστρα-Εύζωνοι”.

Αγωνία επίσης εκφράστηκε για το πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής έναντι των διάφορων φυσικών φαινομένων όταν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης καθυστερούν εδώ και δεκαετίες.

Στις τοποθετήσεις τους για τα παραπάνω ζητήματα οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταξύ άλλων τόνισαν:

“Σε κάθε πρόβλημα που βιώνουμε και εδώ στη Γουμένισσα, ξεπροβάλλει ο ίδιος αντιλαϊκός χαρακτήρας του αστικού κράτους. Αναδεικνύεται παντού η ίδια «αντίθεση» ανάμεσα στη μεγάλη ικανότητά του να υπερασπίζεται τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και στην επιλεκτική «ανικανότητά» του να καλύπτει ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες του λαού μας. Αυτό το κράτος έχουμε απέναντι μας.”

Τόνισαν επίσης ότι “όλες οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και η σημερινή κρύβουν τον πραγματικό χαρακτήρα του κράτους και μάλιστα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κράτος και η κυβέρνηση νοιάζονται για τις ανάγκες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Διοίκηση Σιωνίδη μιλάει για κοσμογονία έργων στην περιοχή ενώ ο κ. Γκουντενούδης χαιρετίζει το άνοιγμα της στρόφιγγας από το κράτος και την ΕΕ προς τους Δήμους, το οποίο δήθεν ο κ. Σιωνίδης δεν αξιοποίησε στο έπακρο και πρέπει να ανατραπεί. Κανένας του όμως δεν μας απαντά στο πόσο κινδυνεύουμε από αυτή την πολιτική, πόσο εκτεθειμένοι είμαστε και αν πρέπει να συγκρουστούμε με αυτή.“

Στη συνέχεια κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό να σκεφτεί: “ Τέτοιες δημοτικές και περιφερειακές αρχές έχουμε ανάγκη; Που διαρκώς θα μας λένε ότι οι πόροι δεν φτάνουν; Ότι είναι αναρμόδιοι και θα μας παραπέμπουν διαρκώς στην ατομική ευθύνη; Που κάθε φορά που ο λαός αντιδρά και διεκδικεί θα παίζουν το ρόλο του υπερασπιστή της κρατικής ανευθυνότητας και ανικανότητας;

… Αρκετά πια. Ο λαός της Παιονίας μπορεί να τους γυρίσει την πλάτη και να εμπιστευτεί αυτούς που πρωτοστατούν καθημερινά στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό της ψήφου το πως θα υπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του, οι οποίες δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή. Τέτοιοι δοκιμασμένοι αγωνιστές είναι οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας” και σας καλούμε να στηρίξετε την υποψηφιότητα τους.

Μπροστά στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και καλούμε το λαό της περιοχής να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων με μπροστάρη το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας.”

Σχολιάστε