My Twitter Feed

26 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Περιοδεία υποψήφιων του ΚΚΕ

Το Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι με το ΚΚΕ, Φαχουρίδης Γιάννης και Τσαουσίδης Κώστας, πραγματοποίησαν περιοδείες στα χωριά γύρω από τη ΒΙΠΕ Κιλκίς. 

syngentrosi-kkeΤο Σάββατο 10 Ιανουαρίου ο υποψήφιος Κώστας Τσαουσίδης περιόδευσε στα χωριά Χέρσο, Μ.Στέρνα και Εύζωνοι. Στις ομιλίες, αλλά και στις συζήσεις που έκανε με κατοίκους των παραπάνω χωριών, τόνισε ότι το βράδυ των εκλογών το ΚΚΕ πρέπει να βγει όσο πιο δυνατό γίνεται, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι όσο πιο δυνατός γίνεται και ο λαός, εξηγώντας ακόμα ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών ο λαός – όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα – θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μιας και την εξουσία θα συνεχίσει να την έχει στα χέρια του το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό την επόμενη ημέρα χρειάζεται δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση.

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου ο Κώστας Τσαουσίδης μαζί με τον Γιάννη Φαχουρίδη, πραγματοποίησαν περιοδείες στα χωριά  Μεταλλικό,Μ.Βρύση, Βαπτιστή, Χωρύγι, Καστανιές και Σταυροχώρι.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης αναφέρθηκε στο ερώτημα που τίθεται ορισμένες φορές, για το αν το ΚΚΕ θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ δε συγκλίνουν σε τίποτα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει τίποτα άλλο παρά ψίχουλα στους «ακραία» φτωχούς, ενώ το ΚΚΕ αγωνίζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών συνολικά του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες ότι μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα τα συμφέροντα και των καπιταλιστών και των εργατών, υποστηρίζοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα, ενώ το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, η οποία έχει επιβεβαιωθεί και από την ίδια την ιστορία, ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι και με το κεφάλαιο και με τους εργάτες, ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης όπως και να τον διαχειριστεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση, μόνο δεινά και βάσανα φέρνει στους λαούς.

Ο Κώστας Τσαουσίδης, συμπληρώνοντας στα παραπάνω, επισήμανε ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο είναι οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τη δουλειά τους, ενώ αυτοί που τον καρπώνονται είναι οι μέτοχοι των μονοπωλιακών ομίλων. Ότι δεν είναι τα αφεντικά που πληρώνουν τους εργάτες για τη δουλειά τους, αλλά οι εργάτες «χαρίζουν» μέρος της δουλειάς τους στα αφεντικά. Γι’ αυτό το λόγο είναι αναγκαία, επίκαιρη και ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ 

Σχολιάστε