My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Περιοδεία του Τ. Βασιλακάκη

Περιοδεία σε Ευρωπό και Αξιούπολη πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας», με επικεφαλής τον Τάσο Βασιλακάκη, δημοτικό σύμβουλο, με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για τη στάση που κράτησε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 30ής του Οκτώβρη.

Ο Τάσος Βασιλακάκης ενημέρωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε εκ νέου το ζήτημα για τη μη έγκριση των δύο τμημάτων προσανατολισμού του ΓΕΛ Ευρωπού, μιας και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση στη λογική ότι για το ζήτημα έχει εγγυηθεί ο βουλευτής της ΝΔ του νομού. Ωστόσο το ζήτημα αφέθηκε για το τέλος της συνεδρίασης, όπου εξαιτίας της απουσίας αρκετών συμβούλων δεν πάρθηκε ξανά απόφαση, απλώς καταλήχθηκε να βγάλει κάποια ανακοίνωση στήριξης η Διοίκηση του Δήμου.

Αυτή η εξέλιξη, από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα αρνητική, γιατί οι εκλεγμένοι σύμβουλοι όχι μόνο δεν μπαίνουν μπροστά και δεν παίρνουν πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος, αλλά ουσιαστικά «κάνουν πλάτες» στην κυβέρνηση, η οποία δεν φαίνεται να έχει σκοπό να λειτουργήσει τα συγκεκριμένα τμήματα.

Η κυβέρνηση, μάλλον, έχει βρει άξιους στυλοβάτες στην Παιονία για την προώθηση της πολιτικής που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και αφορά την έλλειψη προσωπικού και πόρων, την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και οι συνοδοιπόροι του, σε μια οργανωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, παρουσίασαν την κυβέρνηση ως θύμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Λες και οι υπηρεσίες του κράτους δεν εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία και τις σχετικές οδηγίες.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου, ο Τάσος Βασιλακάκης ξεκαθάρισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ θα βρίσκονται δίπλα σε κάθε δράση και κινητοποίηση του Δήμου και των φορέων της περιοχής, ώστε να μη λειτουργήσουν τα διόδια. Τόνισε, ωστόσο, πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη παράταξη που είναι κάθετα αντίθετη συνολικά στη λειτουργία των διοδίων. Όλοι οι υπόλοιποι, τόσο η Διοίκηση του Δήμου, όσο και η μείζονα αντιπολίτευση, δεν διαφωνούν με τη λειτουργία των διοδίων, αρκεί να κατασκευαστεί πρώτα ο αυτοκινητόδρομος. Εξήγησε ότι ο λαός πληρώνει πολλαπλά τους δρόμους της χώρας, μέσω των τελών κυκλοφορίας, των επιδοτήσεων που δίνονται στις κατασκευαστικές εταιρίες, μέσω των αυξημένων φόρων στα καύσιμα κτλ. Γι’ αυτό δεν μπορεί να ξαναπληρώνει και το χαράτσι των διοδίων για να μετακινηθεί ελεύθερα μέσα στη χώρα του. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε για την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

«Μόνη πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα που έχει φορολογηθεί. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης του λαού, να είναι συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό όπου απαιτείται. Αντίστοιχα μέτρα να παρθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο συνολικά να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί λαϊκή περιουσία».

Τέλος, σε ότι αφορά την εισήγηση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή του Δήμου στη Δράση με τίτλο: “Ενίσχυση υπηρεσιών Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας/Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψήφισε θετικά σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των ιδιαίτερων αναγκών των προσφύγων σημειώνοντας όμως ότι :

«Το βασικό, για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για τα θύματα των πολέμων και των ανταγωνισμών των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, είναι να καταδικάσει τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, και ταυτόχρονα να διεκδικεί την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού, και όχι διάφορών ΜΚΟ, των Δήμων ή άλλων».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διοίκηση και μείζονα αντιπολίτευση όχι μόνο «στάθηκαν προσοχή» απέναντι σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, αλλά επιπλέον αναλώθηκαν σε έναν στημένο και αποπροσανατολιστικό σκυλοκαβγά για το ποιος αξιοποιεί καλύτερα τα «δωράκια» της κυβέρνησης (ταξίδια στο εξωτερικό, προσωπικό κ.α). Έτσι άφησαν απ’ έξω τις αιτίες του προβλήματος στις οποίες βρίσκεται η διαιώνιση του προσφυγικού. Την ίδια στιγμή που και οι δύο αξιοποιούν το προσφυγικό για να διεκδικούν απλώς αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία είναι ένα ερώτημα αν θα κατευθύνονται στο λαό ή όχι.

Δελτίο τύπου από Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε